Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
21. července 2024 v 14:20
Čas čtení 0:27

Obrovský výpadek IT zasáhl miliony lidí včetně leteckých společností. Microsoft zveřejnil přesný počet

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Obrovský výpadek IT zasáhl miliony lidí včetně leteckých společností. Microsoft zveřejnil přesný počet
Zdroj: Unsplash/Jefferson Santos/volně k užití

Výpadek IT zasáhl miliony zařízení se systémem Windows.

Globální výpadek počítačových systémů kvůli chybné aktualizaci softwaru kybernetické bezpečnostní firmy CrowdStrike zasáhl přibližně 8,5 milionu počítačů se systémem Windows.

21. července 2024 v 13:35 Čas čtení 0:38 Českem se šíří nebezpečný virus. Můžeš přijít o důležité přihlašovací údaje Českem se šíří nebezpečný virus. Můžeš přijít o důležité přihlašovací údaje

Aktualizace softwaru od globální firmy CrowdStrike, která se zabývá kybernetickou bezpečností, jednoho z největších operátorů v tomto odvětví, vyvolala systémové problémy, které uzemnily lety, přiměly vysílatele přestat vysílat a ponechaly zákazníky bez přístupu ke službám, jako jsou zdravotní péče nebo bankovnictví.

Oprava bude trvat déle

CrowdStrike pomohl vyvinout řešení, které pomůže infrastruktuře Azure od společnosti Microsoft urychlit opravu, informoval Microsoft. Dodal, že spolupracoval také s webovými službami Amazon a cloudovou platformou Google a sdílel s nimi informace o důsledcích v celém odvětví.

Odvětví letecké dopravy se v sobotu vzpamatovávalo z výpadku, který zapříčinil zrušení tisíců letů.

Domů
Sdílet
Diskuse