Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
21. července 2024 v 17:12
Čas čtení 0:54

Toto je teenager s nejdelšími vlasy na světě. Chce ctít tradici svého kmene

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Toto je teenager s nejdelšími vlasy na světě. Chce ctít tradici svého kmene
Zdroj: Guiness World Records/propagační materiál/volně k užití

Sedmnáctiletý Reuben Looks Twice Jr. si vlasy původně nechával narůst, protože se bál je stříhat. Nyní má ale jiný důvod.

Neuvěřitelných 161 centimetrů naměřili zástupci Guinessovy knihy rekordů na vlasech domorodého Američana. Ten vysvětlil, že je hrdý na to, že nyní může reprezentovat svůj kmen a rodinu před celým světem.

21. července 2024 v 11:00 Čas čtení 0:10 Lukáš Hejlík: Znám asi nejvíc podniků ze všech Čechů. Gastro už nejsou bílé rukavičky, ale kérky Lukáš Hejlík: Znám asi nejvíc podniků ze všech Čechů. Gastro už nejsou bílé rukavičky, ale kérky

Chlapec i se svou rodinou totiž patří do etnika Lakota, pro které jsou dlouhé vlasy typické. Vlasy považují za posvátný kulturní symbol, který představuje spojení s duší, rodinou a komunitou. Ačkoliv Reuben prozradil, že se mu občas zasekávají ve dveřích auta nebo se zachytávají o kliky od sprchy, nikdy si je prý neplánuje zkrátit.

Naposledy se nechal ostříhat, když mu byly dva roky. Rodiče ho zpočátku nechávali vynechávat stříhání, protože ho děsily stříhací strojky. Když ale vyrostl, zůstal u toho a nechal si vlasy narůst, aby ctil tradici. 

Od té doby nosí Reuben vlasy především spletené do dlouhého copu. Vlasy si každé ráno 20 minut myje šamponem a kondicionérem, pak je hodinu suší a dalších 10 minut rozplétá, kartáčuje a znovu zaplétá.

Světový rekord pro teenagera s nejdelšími vlasy sebral indickému chlapci Sidakdeep Singh Chahalovi, jehož vlasy v roce 2023 měřily 146 cm.

Domů
Sdílet
Diskuse