Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ondřej Mrázek
21. července 2024 v 20:17
Čas čtení 0:33

AKTUÁLNĚ: Joe Biden odstupuje z boje o Bílý dům. O své náhradě má jasno

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Joe Biden odstupuje z boje o Bílý dům. O své náhradě má jasno
Zdroj: TASR/AP

Po výzvách z vlastní Demokratické strany se americký prezident rozhodl, že kandidaturu vzdá. Donaldu Trumpovi se tak bude muset postavit někdo nový.

(Aktualizace 20:29) Joe Biden podpořil Kamalu Harris v boji o Bílý dům.

Americký prezident Joe Biden se 5. listopadu nebude ucházet o znovuzvolení. Šéfa Bílého domu vyzvalo k odstoupení 35 amerických zákonodárců demokratické strany. Ještě v sobotu skrze své mluvčí tvrdil, že své plány usilovat o znovuzvolení nechce měnit.

11. července 2024 v 16:02 Čas čtení 2:00 Kontroverzní Project 2025: Co čeká Ameriku v případě zvolení Donalda Trumpa? Kontroverzní Project 2025: Co čeká Ameriku v případě zvolení Donalda Trumpa?

Biden poděkoval viceprezidentce Kamale Harris, uvedl, že jedno z jeho prvních rozhodnutí bylo vybrat právě Harris, aby sloužila v Bílém domě spolu s ním. Dnes ji tak nabídl svoji plnou podporu v tom, aby se o post první americké prezidentky ucházela právě ona.

Současný prezident se chce soustředit na zbývající měsíce svého stávajícího funkčního období. Jako důvod odstoupení pak uvedl, že tak činí pro dobro své země a své strany. Víc informací Biden sdělí v projevu k národu, jenž se uskuteční někdy v nadcházejících dních.

Domů
Sdílet
Diskuse