Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
22. července 2024 v 9:49
Čas čtení 0:48

V Bulharsku na pláži zemřel Čech. Byl zde na dovolené s rodinou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Bulharsku na pláži zemřel Čech. Byl zde na dovolené s rodinou
Zdroj: Flickr/Ali Eminov

Na pláži u bulharského letoviska Primorsko v neděli zemřel český občan. Byl zde se svou rodinou na dovolené. Zprávu pro Blesk.cz potvrdilo ministerstvo zahraničí.

Výpovědi svědků ohledně průběhu tragické události se liší. Podle jednoho z očitých svědků byl přístup záchranných složek laxní, bezvládné tělo mělo na pláži ležet více než hodinu, informuje Blesk.cz. Jiná svědkyně, která se zároveň se zesnulým mužem znala, ovšem serveru vypověděla, že práce policistů i záchranářů byla profesionální. „Proběhla okamžitá resuscitace, která trvala minimálně 15 minut,“ řekla.

21. července 2024 v 11:07 Čas čtení 1:02 PŘEDPOVĚĎ: Na Česko se ženou bouřky, bude i přes 30 stupňů. Podívej se, co nás čeká PŘEDPOVĚĎ: Na Česko se ženou bouřky, bude i přes 30 stupňů. Podívej se, co nás čeká

Zprávu o úmrtí potvrdila za ministerstvo zahraničí Mariana Wernerová. „Bohužel můžeme potvrdit, že u letoviska Primorsko dnes došlo k úmrtí českého občana, který zde byl na dovolené. S ohledem na rodinu nebudeme sdělovat další informace,“ oznámila.

Plavání v moři vyžaduje více zručnosti a pozornosti než plavání v bazénu. Důležité je se neotáčet k moři zády. Čelem k vlnám má člověk mnohem větší šanci nenechat se jimi smést. Nepřeceňuj se, pokud ti ale stejně na moři dojdou síly, polož se na záda a splývej. Slaná voda nadnáší, tato poloha je tak na moři jednodušší než třeba v jezeře či bazénu. Do vody nejlépe nevstupuj sám, ale s parťákem.

Pozornost věnuj také vlajkám na pláži. Pokud zrovna vlaje červená, znamená to, že moře není pro plavání bezpečné. Drž se před bójkami, které vyznačují ochrannou bariéru a měj ponětí o tom, kde se nachází stanoviště plavčíků. Opatrnosti není nikdy dost.

Domů
Sdílet
Diskuse