Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
22. července 2024 v 11:51
Čas čtení 1:01

Odstoupení Bidena způsobilo rekordní vlnu finanční podpory pro Kamalu Harris

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Odstoupení Bidena způsobilo rekordní vlnu finanční podpory pro Kamalu Harris
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Dárci poslali demokratům rekordní množství peněz v krátkém čase. Suma stále roste, celkově už částka na kampaň dosáhla přes 100 milionů dolarů.

„Byl jsem v kontaktu s mnoha jejími příznivci od New Yorku po Kalifornii a organizujeme se, abychom spustili fundraisingovou mašinérii,“ řekl Jon Henes, předseda pro národní finance, který současnou viceprezidentku podporoval již při volbách v roce 2020. Dodal, že během jednoho dne obdržel 200 zpráv od lidí, kteří chtějí kandidátku finančně podpořit.

Mezi předními fundraisery, kteří chtějí Harrisovou podpořit, stojí dlouholetý manažer Wall Street Marc Lasry. Ten ji pomáhal již v primárkách v roce 2020, když kandidovala proti Bidenovi.

22. července 2024 v 8:46 Čas čtení 1:22 Měl zůstat ve sklepě. Trump reagoval na odstoupení Bidena z volebního klání Měl zůstat ve sklepě. Trump reagoval na odstoupení Bidena z volebního klání
22. července 2024 v 10:02 Čas čtení 0:49 Předpověděli Simpsonovi příští prezidentku USA? Scenárista seriálu poskytl důkaz Předpověděli Simpsonovi příští prezidentku USA? Scenárista seriálu poskytl důkaz
22. července 2024 v 7:00 Čas čtení 6:48 Tak šílený příběh, že podle něj udělali film s Margot Robbie. Přečti si o největších skandálech z olympijských her Tak šílený příběh, že podle něj udělali film s Margot Robbie. Přečti si o největších skandálech z olympijských her

Zapojili se i drobní dárci. Dárcovská platforma ActBlue oznámila, že během prvních pěti hodin po odstoupení Bidena získala pro Harrisovou 27,5 milionu dolarů. Nyní už hlásí 45 milionů dolarů.

Mnoho dárců se po Bidenově katastrofálním výstupu v debatě proti Donaldu Trumpovi rozhodlo zadržet finanční prostředky. S novou kandidátkou ovšem jejich finanční podpora ještě vzrostla na síle. „Je čas, abychom se všichni sjednotili kolem Kamaly Harrisové a porazili Donalda Trumpa,“ uvedl na svých sociálních sítích Alexander Soros, syn významného dárce Demokratické strany George Sorose.

Více než 95 milionů dolarů zdědí Harrisová z kampaně, která byla původně vedená pro Joea Bidena.

Podpora hlavních dárců Demokratické strany ovšem není všeobecná. Podle některých by na následujícím sjezdu strany měla proběhnout bitva s dalšími potenciálními kandidáty, kteří mají šanci vést stranu. Národní sjezd Demokratické strany by se měl konat v srpnu.

Domů
Sdílet
Diskuse