Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
22. července 2024 v 14:08
Čas čtení 0:49

Aktualizovaná výstraha před bouřkami: Na těchto místech hrozí nejsilnější

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Aktualizovaná výstraha před bouřkami: Na těchto místech hrozí nejsilnější
Zdroj: Unsplash/Erik Witsoe/volně k užití

V týdnu by se mělo ochlazovat, v noci si konečně odpočineme. Studená fronta přinese bouřky.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal aktualizovanou výstrahu před pondělními bouřkami. Dojde k nim odpoledne a večer v oblasti severozápadních a západních částí Čech a ve východních oblastí Moravy a Slezska. „Ještě silnější bouřky se mohou lokálně vyskytnout v jižních Čechách, na jihu Vysočiny a na Znojemsku. Tyto velmi silné bouřky mohou být doprovázeny přívalovým deštěm s úhrny kolem 50 mm, výjimečně i kolem 70 mm,“ píše ČHMÚ na sociální síti X (dříve Twitter).

22. července 2024 v 11:51 Čas čtení 1:01 Odstoupení Bidena způsobilo rekordní vlnu finanční podpory pro Kamalu Harris Odstoupení Bidena způsobilo rekordní vlnu finanční podpory pro Kamalu Harris

Na české území pak tento týden přichází studená fronta, která konečně ukončí příliv tropického vzduchu. Teploty klesnou hlavně ve středu a ve čtvrtek, a to na příjemných 25 stupňů Celsia. Po ránu ve čtvrtek a v pátek nezapomeň mikinu, na mnoha místech bude i pod 10 stupňů Celsia. Obyvatelé studených měst se mohou těšit na chladnější noci, konečně si tedy odpočineme.

Hlavně na Vysočině, středních a jižních Čechách se začínají tvořit bouřky. Kvůli vysoké vlhkosti a malému pohybu bouřek bude vydatně pršet. Objevit se mohou i kroupy.

Domů
Sdílet
Diskuse