Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
23. července 2024 v 7:10
Čas čtení 0:38

Jsi z Prahy a špatně parkuješ? V budoucnu tě to bude stát až dvojnásobek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jsi z Prahy a špatně parkuješ? V budoucnu tě to bude stát až dvojnásobek
Zdroj: Refresher/Jana Chovancová

Pražští radní schválili zvýšení poplatku za odtah špatně zaparkovaného či nepojízdného vozidla. Takzvaný nucený odtah bude od září řidiče stát dvojnásobek.

Cena odtahu v Praze se zvýší na 3 800 korun. Dražší bude i stání na odtahovém parkovišti. Správa služeb bude nově za každý započatý den účtovat 500 korun. Od 181. dne se pak částka sníží na padesát korun denně, jak tomu bylo doposud.

22. července 2024 v 15:27 Čas čtení 0:32 Vondroušová kvůli zranění nebude obhajovat stříbro z olympiády Vondroušová kvůli zranění nebude obhajovat stříbro z olympiády

Neúplný odtah, který nastane, pokud řidič dorazí na místo ve chvíli, kdy je auto již naloženo, ale odtahový vůz ještě neodjel, se také dvojnásobně zdraží. A to na 2 500 korun z původních 1 250. Více zaplatí řidiči i za zpětný odtah či technický úkon.

„Město k tomu nepřistoupilo již 13 let. Za tu dobu byla významná inflace. Druhá věc, je nemravné, abychom tuto činnost, která slouží k tomu, abychom de facto potrestali toho, kdo nedodržuje zákony, významně dotovali. Snahou je změnit tento nešťastný způsob, kdy poctiví doplácí na ty nepoctivé,“ uvedl radní pro finance Zdeněk Kovářík.

Některým částem Prahy zvýšení ceny stále nepřijde dostatečné, chtějí i vyšší četnost odtahů. Naposledy se ceník měnil v roce 2013.

Domů
Sdílet
Diskuse