Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
25. července 2024 v 16:21
Čas čtení 0:41

Pořad 168 hodin na České televizi končí. Nahradí ho nové formáty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pořad 168 hodin na České televizi končí. Nahradí ho nové formáty
Zdroj: Česká televize

Poslední díl bude odvysílán na podzim.

Na zrušení zpravodajsko-publicistického pořadu se dohodl generální ředitel České televize Jan Souček s vedením divize Zpravodajství a publicistiky a divize Programu. Jeho tvůrci však o práci prý nepřijdou.

25. července 2024 v 14:28 Čas čtení 0:56 Sexuální zneužívání, dětská práce i terorismus. Oblíbená dětská platforma je prolezlá kriminalitou Sexuální zneužívání, dětská práce i terorismus. Oblíbená dětská platforma je prolezlá kriminalitou

„Vedení televize věří, že v České televizi nadále tvůrci 168 hodin zůstanou, chce využít jejich dlouholetých zkušeností. Moderátorka Nora Fridrichová dostane nabídku podílet se na nových publicistických formátech,“ upřesnil v tiskové zprávě Jan Souček. 

Podle šéfredaktora zpravodajství a publicistiky Michala Kubala televize již delší dobu pracuje na tvorbě nových publicistických formátů. „Při jejich přípravě počítáme i s podílem tvůrců dosud zapojených do výroby jiných publicistických relací, včetně 168 hodin,“ dodal.

25. července 2024 v 11:44 Čas čtení 0:41 Zaměstnanci si budou moci sami rozvrhnout pracovní dobu. Jaká to má pravidla? Zaměstnanci si budou moci sami rozvrhnout pracovní dobu. Jaká to má pravidla?

„K finálnímu rozhodnutí ukončit výrobu pořadu 168 hodin přispělo i dění z posledních dnů, které se pořadu bohužel také týká, a které nepoškozuje jen pořad samotný, ale nestaví do dobrého světla ani Českou televizi,“ podotkl Souček.

Reputací pořadu totiž v poslední době otřáslo hned několik porušení Kodexu České televize, kterými se zabývala i Rada ČT. „Přípravu pořadu 168 hodin provázely i stále častější vnitroredakční spory o obsah a zpracování reportáží,“ uvedl Petr Mrzena, ředitel zpravodajství a publicistiky.

Domů
Sdílet
Diskuse