Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
27. července 2024 v 14:07
Čas čtení 0:33

VIDEO: Obří faux pas na olympijských hrách. Jižní Koreu představili jako KLDR

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Obří faux pas na olympijských hrách. Jižní Koreu představili jako KLDR
Zdroj: Getty Images

Jižní Korea podává stížnost přímo Francii.

Při slavnostním zahájení olympijských her v Paříži došlo k trapné situaci, za kterou se museli organizátoři omluvit. Při představování jednotlivých týmů si spletli země a jihokorejské sportovce prezentovali jako sportovce z KLDR, uvádí BBC.

27. července 2024 v 10:36 Čas čtení 0:39 Česká olympijská kolekce dobývá svět. Prestižní magazín ji zařadil na třetí místo Česká olympijská kolekce dobývá svět. Prestižní magazín ji zařadil na třetí místo

Jihokorejské ministerstvo sportu uvedlo, že plánuje podat oficiální stížnost na vládní úrovni přímo Francii. Chybu, ke které došlo při představování, považuje za trapný přešlap a lituje omylu, který se stal.

Mezinárodní olympijský výbor se Koreji omluvil na svém oficiálním účtu na sociální síti X. „Rádi bychom se hluboce omluvili za chybu, která se stala při představování jihokorejské delegace během zahajovacího ceremoniálu,“ napsali.

@_junglemoon [Paris 🇫🇷] Jižní Korea (Korejská republika se během zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Paříži představila jako Severní Korea (Korejská lidově demokratická republika) 🇰🇵 . . @paris2024 @Olympics PLS FIX THX . . . #paris#teamkorea#corée#coréedusud#openingceremony#paris2024#parisolympics2024#ceremoniedouverture#jeuxolympiques#파리#파리올림픽 #파리올림픽2024#junglemoon_paris♬ původní zvuk - junglem00n
Domů
Sdílet
Diskuse