Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
ČTK
30. července 2024 v 8:25
Čas čtení 1:19

Za útok na dívky v baru teď opilým policistům hrozí vězení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Za útok na dívky v baru teď opilým policistům hrozí vězení
Zdroj: Twitter / Désolé olé

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) navrhla obžalovat policistu a policistku, kteří v únoru napadli několik dívek před nočním klubem na pražském Smíchově.

Inspekce oba policisty už dříve obvinila z výtržnictví a muže navíc z těžkého ublížení na zdraví. Nově je stíhaný i člen přivolané hlídky, který podle obvinění nezabránil pokračujícímu napadání dívky. O vývoji v případu dnes informoval web iROZHLAS.cz.

30. července 2024 v 7:17 Čas čtení 0:57 Tyto pláže na Tenerife jsou kvůli obsahu fekálií uzavřené, platí zákaz koupání Tyto pláže na Tenerife jsou kvůli obsahu fekálií uzavřené, platí zákaz koupání

Podání obžaloby na dvojici pražských policistů potvrdila mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. „V současné době je zahájeno trestní stíhání proti třem policistům. U dvou příslušníků byl v červenci předložen státnímu zástupci návrh na podání obžaloby,“ řekla serveru. Případ nyní posoudí Městské státní zastupitelství v Praze. Dozorový státní zástupce po prostudování spisového materiálu rozhodne, zda podá obžalobu, nebo věc vyřídí jinak, uvedl mluvčí pražských žalobců Aleš Cimbala.

Napadení se stalo 17. února v Nádražní ulici v Praze před nočním barem. Policista tam podle dřívějších informací webu Blesk.cz dorazil ve slavnostní uniformě z policejního plesu na Žofíně. Muž dívku napadl, za vlasy ji tahal po ulici a následně ji zaklekl. Údajně mu pomáhala i jeho přítelkyně, rovněž policistka. Přihlížející lidé se policistu snažili zastavit, na místo pak dorazila hlídka. Muži podle Blesku naměřila policie 2,6 promile alkoholu v krvi, jeho přítelkyni 1,6 promile. Pro napadenou ženu musela přijet sanitka.

29. července 2024 v 16:24 Čas čtení 0:43 V britském Southportu pobodal útočník na ulici osm lidí, zraněné jsou i děti V britském Southportu pobodal útočník na ulici osm lidí, zraněné jsou i děti

V dubnu zahájil GIBS trestní stíhání policisty a jeho partnerky. Obvinila je z výtržnictví a muže navíc z těžkého ublížení na zdraví, kterému tak nyní hrozí až deset let za mřížemi. Žena by kvůli incidentu mohla jít do vězení až na dva roky. Dvojice se proti obvinění bránila, žalobce ale stížnosti v červnu zamítl jako nedůvodné.

Pražská policie jednání dvojice již dříve odsoudila a omluvila se za ně. Policistu stíhaného za napadení dívky propustila a policistku zprostila výkonu služby. V červnu padlo kvůli násilnostem ze strany opilých policistů ještě další obvinění. Inspekce zahájila stíhání jejich kolegy, který na místo dorazil jako člen přivolané hlídky, uvádí iROZHLAS.cz.

Policista je obviněný z maření úkolu úřední osoby z nedbalosti. „Obviněnému je kladeno za vinu, že jako příslušník bezpečnostního sboru, který se dostavil na místo trestného činu, nezabránil pokračujícímu napadání poškozené, v důsledku čehož jí byla způsobena těžká újma na zdraví,“ uvedl mluvčí Cimbala.

Domů
Sdílet
Diskuse