Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
29. července 2024 v 16:24
Čas čtení 0:43

V britském Southportu pobodal útočník na ulici osm lidí, zraněné jsou i děti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V britském Southportu pobodal útočník na ulici osm lidí, zraněné jsou i děti
Zdroj: TASR/Jacob King/PA via AP

V britském Southportu zatkla policie muže, který na ulici napadl nožem osm osob. Mezi zraněnými jsou i děti.

Muž zaútočil v pondělí dopoledne na ulici Hart Street v britském Southportu. Pobodal osm lidí. Na místo vyrazilo třináct sanitních vozů. Někteří zranění byli převezeni do nemocnice Alder Hey Children's Hospital. Počet dětských dětských napadených ale britská policie ještě nezveřejnila.

29. července 2024 v 15:11 Čas čtení 0:37 Sexistická poznámka na účet plavkyň. Britský komentátor se za olympijský mikrofon nevrátí Sexistická poznámka na účet plavkyň. Britský komentátor se za olympijský mikrofon nevrátí

Podle vyšetřovatelů v současné chvíli nehrozí žádné další nebezpečí. Policie nejmenovaného pachatele dopadla. „Ozbrojená policie zadržela muže a zabavila nůž. Byl převezen na policejní stanici. Prosíme, vyhněte se oblasti, dokud se tímto incidentem budeme zabývat. Žádné širší ohrožení veřejnosti nehrozí,“ uvedla policie.

28. července 2024 v 8:00 Čas čtení 8:09 Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká

Na smutnou událost reagovala i britská ministryně vnitra Yvette Cooper. „Hovořila jsem se zástupci policejního sboru Merseyside, vyjádřila jim plnou podporu a poděkovala zasahujícím záchranným složkám. Vážný incident v Southportu mě hluboce znepokojil. Myslím na rodiny a blízké, kterých se útok dotkl,“ napsala na síť X.

Domů
Sdílet
Diskuse