Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Magdalena Trajerová
30. července 2024 v 7:17
Čas čtení 0:57

Tyto pláže na Tenerife jsou kvůli obsahu fekálií uzavřené, platí zákaz koupání

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tyto pláže na Tenerife jsou kvůli obsahu fekálií uzavřené, platí zákaz koupání
Zdroj: evisions

Kvůli vysokému obsahu fekálií v mořské vodě je na několika plážích Tenerife vyhlášen zákaz koupání. Vstup do moře je omezen na neurčito. Výstraha se týká i oblíbené pláže Playa Jardin v Puerto de la Cruz.

Ostrov se potýká s nadměrnou koncentrací škodlivin v moři s čímž souvisí i významný výskyt bakterie E-coli. „Existují epidemiologické důkazy, že tato situace může způsobit gastrointestinální příznaky v důsledku požití vody, stejně jako další typy stavů, jako jsou akutní respirační infekce a infekce uší, očí, nosních cest a kůže,“ uvedla rada Puerto de la Cruz.

29. července 2024 v 9:10 Čas čtení 0:50 Příchod jevu La Niña. Pocítíme ho i v Evropě Příchod jevu La Niña. Pocítíme ho i v Evropě

Špatné podmínky se týkají nejen oblíbené pláže Playa Jardin, ale i Playa de Las Teresitas a Playa de Troya.

Pokles kvality vody trvá již od roku 2016. V posledním roce se ale výrazně zhoršil. Rada proto vydala zákaz vstupu do vody prodloužen na neurčito. Vyloučeno není, že se turisté na některých tenerifských plážích nevykoupou celé léto.

Příčinou špatných podmínek je havarijní stav kanalizační infrastruktury. Mnohé čističky i potrubí jsou zastaralé a nedokážou pojmout zatížení způsobené masovou turistikou. Kanalizace přetéká a odpadní voda se dostává do moře. Řešením by byla modernizace, která je ale nejen finančně, ale i časově náročná.

28. července 2024 v 8:00 Čas čtení 8:09 Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká

Výskyt splašků ve vodě ohrožuje i ekosystém. Snižuje se výskyt řas i mořské trávy, což vede k dalším negativním vegetativním dopadům. Hrozbou je i výskyt bakterie E-coli v tělech ryb. Konzumací se tak mohou lidé nakazit, i když se v moři nevykoupou.

Domů
Sdílet
Diskuse