Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
1. srpna 2024 v 15:49
Čas čtení 0:55

Policie posiluje bezpečnostní opatření před zahájením Prague Pride

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie posiluje bezpečnostní opatření před zahájením Prague Pride
Zdroj: Prague Pride / volně k užití

Festival v metropoli proběhne od 5. do 11. srpna.

K ještě přísnějším opatřením přistoupily bezpečnostní složky poté, co Slovenská národní kriminální agentura přinesla informace o plánovaném teroristickém útoku na akci, která se na Slovensku konala před několika dny.

Na akci tak bude dohlížet více osob než dříve. Přítomní budou policisté z antikonfliktního týmu, prvosledových hlídek s dlouhými zbraněmi s balistickou ochranou, kriminalisté z odboru extremismu a terorismu i z oddělení obecné kriminality. Hlídat budou i specialisté na ochranu měkkých cílů, k dispozici bude také vrtulník a zásahová jednotka.

V současné době nemají policisté informaci, že by hrozilo konkrétní riziko, na přípravách opatření se účastní i například Magistrát hl. m. Prahy, Dopravní podnik a Zdravotnická záchrana služba.

6. srpna 2024 v 16:20 Čas čtení 0:32 VIDEO: Nekomunikoval a nevěděl, kde je. Policisté v Plzni vytáhli z řeky dezorientovaného muže VIDEO: Nekomunikoval a nevěděl, kde je. Policisté v Plzni vytáhli z řeky dezorientovaného muže

Dohlížet se policisté chystají jak na průvod, který 10. srpna povede z Václavského náměstí přes ulice Na Příkopech, Havířskou, Ovocný trh, Celetnou, Staroměstské náměstí, Pařížskou a Čechův most až do Letenských sadů, tak i na veškeré doprovodné akce.

„Závěrem nutno zmínit, že v sobotu 10. srpna se v Praze odehrají tři prvoligová fotbalová utkání, kdy některá mohou být spojena s pochodem fans na stadiony. Na všechna tato utkání budeme také dohlížet a zajišťovat veřejný pořádek i dopravní situaci v Praze,“ dodal v prohlášení mjr. Jan Daněk.

Domů
Sdílet
Diskuse