Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová TASR
2. srpna 2024 v 10:41
Čas čtení 0:36

Turecko zablokovalo přístup na Instagram. Vláda neuvedla důvod ani dobu trvání zákazu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Turecko zablokovalo přístup na Instagram. Vláda neuvedla důvod ani dobu trvání zákazu
Zdroj: Pexels / energepic.com

Aplikace není dostupná v celé zemi.

Turecko v pátek zablokovalo přístup na sociální síť Instagram. Tamní regulátor informačních technologií neuvedl důvod ani dobu trvání zákazu. Informuje o tom TASR na základě zpráv agentur Reuters a AFP.

2. srpna 2024 v 9:20 Čas čtení 0:16 Tragédie v Německu. Učitel zabil svou studentku, ubodal ji u ní v bytě Tragédie v Německu. Učitel zabil svou studentku, ubodal ji u ní v bytě

Mobilní aplikace je podle agentury Reuters nedostupná. Fahrettin Altun, ředitel komunikace v kanceláři tureckého prezidenta, ve středu kritizoval Instagram a obvinil platformu, že „brání lidem zveřejňovat kondolenční vzkazy mučedníkovi Ismailu Haníjovi“, vůdci Hamásu, který byl ve středu zabit při útoku v Íránu.

Podle agentury AFP byl Haníja blízkým spojencem tureckého prezidenta Erdogana. „Jedná se o velmi jasný a nehorázný pokus o cenzuru,“ uvedl Altun na síti X a dodal, že Instagram při svém zásahu neuvedl žádné porušení pravidel.

Podle tureckých médií je v Turecku registrováno více než 50 milionů uživatelů Instagramu z celkového počtu 85 milionů obyvatel. V minulosti Turecko zablokovalo přístup k Wikipedii, která byla v zemi nedostupná v letech 2017 až 2020. Důvodem byly dva články, které tvrdily souvislost mezi prezidentstvím a extremismem. 

Domů
Sdílet
Diskuse