Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
4. srpna 2024 v 11:32
Čas čtení 0:54

PŘEDPOVĚĎ: Česko čekají tropická vedra. Podívej se, kdy bude nejtepleji

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Česko čekají tropická vedra. Podívej se, kdy bude nejtepleji
Zdroj: Getty Images

Příští týden se ponese v duchu vysokých teplot a jasna, i tak se ale místy objeví přeháňky či bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď počasí.

Týden začne oblačnou až polojasnou oblohou. Na severovýchodě Česka se budou ojediněle objevovat přeháňky, které budou k večeru ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 stupni, nejvyšší denní teploty mezi 22 až 26 stupni, na severovýchodě to bude okolo 20 stupňů. Bude foukat slabý severozápadní vítr o rychlosti dvou až šesti metrů za sekundu.

2. srpna 2024 v 13:00 Čas čtení 5:11 Influencerky propagují kolageny, které slibují zázraky. Stojí ale za svou často vysokou cenu? Rozhodli jsme se to zjistit Influencerky propagují kolageny, které slibují zázraky. Stojí ale za svou často vysokou cenu? Rozhodli jsme se to zjistit

V úterý se vyjasní, po ránu však očekávej ojediněle mlhy. Minima dosáhnou dosáhnou devíti až 13 stupňů, maxima 23 až 27 stupňů. Bude foukat slabý proměnlivý vítr o maximální rychlosti do čtyř metrů za sekundu.

Středeční teploty stoupnou. Nejvíce naměříš přes den 27 až 31 stupňů, nejméně přes noc 15 až 11 stupňů. Později odpoledne a večer bude od západu přibývat oblačnost a mohou se místy objevit přeháňky a bouřky. Bude vát stejně slabý vítr jako předchozí den.

Ve čtvrtek se bouřkám s největší pravděpodobností nevyhneš. Teploty ale budou stále vysoké, maxima budou dosahovat 25 až 29 stupňů, na jihu Moravy až 32 stupňů a minima 19 až 15 stupňů. Opět bude vát slabý proměnlivý vítr o rychlosti do čtyř metrů za sekundu.

Počasí bude od pátku do konce týdne všechny dny podobné. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 24 až 32 stupni, nejnižší noční teploty mezi 19 až 14 stupni. Bude polojasná až jasná obloha, stále však místy hrozí přeháňky a bouřky.

předpověď počasí
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav
Domů
Sdílet
Diskuse