Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
7. srpna 2024 v 12:22
Čas čtení 0:45

Holčička přišla o dovolenou snů kvůli jménu. Matka ji pojmenovala po postavě ze Hry o trůny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Holčička přišla o dovolenou snů kvůli jménu. Matka ji pojmenovala po postavě ze Hry o trůny
Zdroj: Warner Bros.

Matka pojmenovala dceru po královně draků ze Hry o trůny, pasový úřad jí ale odmítl pro dítě vydat pas. Jméno Khaleesi je totiž chráněno autorským právem společnosti Warner Bros.

Lucy Holloway z anglického Swindonu pracovala šest dní v týdnu, aby našetřila pro dceru na výlet do Disneylandu v Paříži. Odjezd ovšem nakonec musela zrušit, pasový úřad odmítl její dceři Khaleesi Holloway vydat cestovní doklad. Na jméno Khaleesi podle nich vlastní autorská práva společnost Warner Bros., protože se jedná o postavu ze seriálu Hra o trůny.

7. srpna 2024 v 11:00 Čas čtení 3:28 Rod draka skončil nejhůř hodnocenou finální epizodou vůbec. Tohle jsou naše dojmy Rod draka skončil nejhůř hodnocenou finální epizodou vůbec. Tohle jsou naše dojmy

Úředníci Holloway oznámili, že musí americké filmové studio kontaktovat a získat povolení k užívání jména. „Nerozuměla jsem tomu a byla frustrovaná. Když mohla dostat rodný list… Nikdy by mě nenapadlo, že jméno může být ochrannou známkou,“ uvedla Holloway.

Matka se ovšem tak rychle nechtěla vzdát, kontaktovala proto právníky. Ti podali odvolání, v němž poukázali na to, že ochranná známka pro známý seriál platí pouze pro zboží a služby, nikoliv pro jména osob. Rozhodnutí nakonec bylo zrušeno, úředníci se omluvili a Khaleesi svůj pas nakonec dostane.

Mezitím ovšem rodině unikly levnější termíny výletu do Disneylandu a Holloway čelí obtížnému úkoly najít jiný termín, který bude v rámci našetřeného rozpočtu. Založila proto stránku GoFundMe, kde žádá o příspěvek, aby mohla splnit své dceři sen o navštívení Disneylandu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mirror Now (@mirrornow_in)

Domů
Sdílet
Diskuse