Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
14. srpna 2024 v 7:21
Čas čtení 0:59

Nejsledovanější sportovní akce tohoto roku. Ukázaly, že k obrazovkám to netáhne jen muže

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nejsledovanější sportovní akce tohoto roku. Ukázaly, že k obrazovkám to netáhne jen muže
Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek

Sport si v Česku získává stále více fanoušků. Například letošní Mistrovství světa v hokeji, které bylo pro naši reprezentaci mimořádně úspěšné, nalákalo k obrazovkám téměř sedm milionů diváků. Na X to sdělil komentátor Robert Záruba.

Jedná se tak prozatím o nejsledovanější sportovní akci tohoto roku. Na druhém místě se zatím drží Letní olympijské hry v Paříži. Ačkoliv co do počtu medailí přinesly nejhorší výsledek v historii samostatné republiky, v televizi zasáhly lehce přes čtyři a půl milionu lidí.

13. srpna 2024 v 14:24 Čas čtení 0:52 Vzhled je v práci nejdůležitější pro sexuální pracovníky*pracovnice a politiky*političky, zjistila nová studie Vzhled je v práci nejdůležitější pro sexuální pracovníky*pracovnice a politiky*političky, zjistila nová studie

Těsně za nimi pak skončilo fotbalové Mistrovství Evropy 2024. České reprezentaci se zde také nijak zvlášť nedařilo, od obrazovek ho přesto sledovaly více než čtyři miliony fanoušků. 

Zajímavé je v těchto statistikách také složení publika. Stereotypní názor, že sport sledují jen muži, všechny tři akce poměrně silně vyvrátily. Především pak právě nedávné Olympijské hry, které v Česku sledovalo přes 48 procent žen. Na Mistrovství světa v hokeji jich pak koukalo zhruba 39 procent a na EURO 26,5 procenta.

Olympijské hry měly samozřejmě výhodu délkou vysílání a množstvím sportů, které fanouškům nabídly. Nejsledovanější byly především sporty, kde se našim reprezentantům podařilo vybojovat medaile. Nejvíce diváků nalákala atletika, hned za ní poté skončil tenis a a jako třetí na seznamu figuruje silniční cyklistika.

Pravděpodobně největším překvapením je čtvrté místo, na kterém se objevil šerm. Vděčit za to nejspíše může týmu českých kordistů, kterým se podařilo získat bronz. Pátá nejsledovanější pak byla lukostřelba. Dále pak lidé hojně sledovali vodní slalom, lezení, kanoistiku, plavání, beach volejbal, střelbu a moderní pětiboj.

Domů
Sdílet
Diskuse