Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
18. srpna 2024 v 15:28
Čas čtení 0:40

Češka přišla o balík peněz. Na tento podvod na internetu si dej pozor, stále na lidi funguje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češka přišla o balík peněz. Na tento podvod na internetu si dej pozor, stále na lidi funguje
Zdroj: Pixabay/B_A/volně k užití (ilustrační obrázek)

Na starou podvodnou taktiku naletěla žena z Přerovska. Myslela si, že posílá peníze vojákovi na Ukrajině.

Žena z Hranic na Přerovsku uvěřila historce o vojákovi, který je na válečné misi a potřebuje její pomoc. Muž jí namluvil, že potřebuje finanční obnos na odstupné, aby mohl opustit misi. Na údajný účet Organizace spojených národů (OSN) proto poslala 80 tisíc korun. Stala se tak ale obětí podvodu. Informovaly o tom Novinky.cz.

15. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 8:55 Tereza měří 117 centimetrů. Na vaření potřebuje stoličku a nechce nízkého kluka: „Neříkejte mi trpaslice, ale paleček“ Tereza měří 117 centimetrů. Na vaření potřebuje stoličku a nechce nízkého kluka: „Neříkejte mi trpaslice, ale paleček“

Komunikace mezi údajným vojákem a podvedenou ženou probíhala přes sociální sítě, později přes e-mail. Podvodník s ní komunikoval od začátku června, když si získal její důvěru, okradl ji.

Incident již vyšetřuje policie. Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové bylo zahájeno trestní řízení.

Tato taktika není neobvyklá. Pachatelé obvykle využívají ženy, které se potýkají ve svém životě s nespokojeností ve vztahu či s nějakým neštěstím. Několik týdnů či měsíců si získávají jejich důvěru, chovají se jako přátelé, v mnohých případech jako milenci. Zamilované ženy pak s vidinou toho, že pokud pošlou určitý obnos peněz, budou moci muže potkat, pošlou podvodníkovi na účet i vysoké částky. Některé z nich se nezdráhají si pro tento účel peníze i půjčit.

Domů
Sdílet
Diskuse