Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
21. srpna 2024 v 11:16
Čas čtení 0:59

VIDEO: Drama v Praze: Matka s dětmi dobíhala rozjetý vlak, jedno z nich z vagónu vyskočilo

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Drama v Praze: Matka s dětmi dobíhala rozjetý vlak, jedno z nich z vagónu vyskočilo
Zdroj: Flickr/Michal Novak/volně k užití

Poněkud dramatický pohled se v pondělí ráno naskytl cestujícím na nástupišti pražského hlavního nádraží. Matka se s dvěma dětmi snažila nastoupit do rozjetého vlaku, což se podařilo pouze jednomu z nich. Dítě následně z jedoucí soupravy vyskočilo.

O incidentu informoval server iDnes.cz. Podle jeho informací se žena s dětmi snažila stihnout rychlík R 923 Krakonoš, který mířil z hlavního města do Trutnova. Ze záběrů zveřejněných na sociálních sítích je patrné, že jedno z dětí do rozjetého vlaku stačilo nastoupit, mezi dveřmi následně čekalo na zbytek rodiny. 

21. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 4:39 Nakoupila jsem na nejznámějším online second handu. Ušetřila jsem přes deset tisíc, ale taky zažila pořádné zklamání Nakoupila jsem na nejznámějším online second handu. Ušetřila jsem přes deset tisíc, ale taky zažila pořádné zklamání

Na videu lze vidět matku, jak se ještě stačí chytnout madla, v druhé ruce přitom drží své druhé dítě. Souprava již však nabrala rychlost, oba tak padají na nástupiště a jen tak se stačí vyhnout kolejišti. Druhé dítě za nimi následně vyskočí přímo na peron.

6. srpna 2024 v 17:30 Čas čtení 0:50 FOTO: Podívej se, jak pokračuje stavba metra D. Dopravní podnik vybral, kdo ji dokončí FOTO: Podívej se, jak pokračuje stavba metra D. Dopravní podnik vybral, kdo ji dokončí

Podle Českých drah o incidentu řidič vlaku nevěděl. Bylo však zahájeno interní šetření, jehož cílem je zjistit příčinu a případně přijmout opatření, která by vedla ke zvýšení bezpečnosti železniční dopravy. „Jakákoliv snaha nastoupit nebo vystoupit do/z jedoucího vlaku je vysoce riskantní, nezřídka končí zraněními, někdy bohužel i těžkými,“ řekl Filip Medelský z tiskového oddělení Českých drah. 

Podle iDnes.cz se nejednalo o ojedinělý incident. Například v roce 2019 vyskočil na trati mezi Bohumínem a státní hranici z rozjetého vlaku devětatřicetiletý strojvůdce, který po pádu v padesátikilometrové rychlosti skončil v nemocnici s mnohočetnými poraněními. Svůj čin zdůvodnil obavou, že přijde pozdě do práce, neboť nastoupil do špatného vlaku. 

Domů
Sdílet
Diskuse