Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
22. srpna 2024 v 14:30
Čas čtení 0:28

Německo chce zakázat nošení nožů delších než 6 centimetrů. Důvodem jsou přibývající útoky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Německo chce zakázat nošení nožů delších než 6 centimetrů. Důvodem jsou přibývající útoky
Zdroj: Unsplash/Markus Spiske/volně k užití

Jen za loňský rok se v Německu s použitím nože odehrálo 8 951 útoků. To vychází na 25 útoků denně. Spolková ministryně vnitra Nancy Faeser tomu chce zabránit novým pravidlem.

Faeser plánuje ve veřejném prostoru zakázat nošení nožů s čepelí delší než šest centimetrů, doteď to bylo 12 centimetrů. Úplný zákaz by čekal vystřelovací nože. Zároveň chce rozšířit zóny, kde bude nošení nožů zakázáno, ty jsou už nyní v okolí nádraží a jiných problematických čtvrtí.

„Šest centimetrů je v pořádku. To je malý nůž na ovoce, když někam cestujete a chcete si udělat piknik. Ale to je vše, co 'potřebujete',“ uvedla. Změny právních předpisů představí v nejbližší době. 

22. srpna 2024 v 11:35 Čas čtení 0:25 Oblíbený pražský sekáč má dnes mega slevy. Nakoupíš tam za polovinu Oblíbený pražský sekáč má dnes mega slevy. Nakoupíš tam za polovinu

Podle článku v Die Welt jsou pachatelé většinou mladí muži, kteří přišli do Německa ze Sýrie, Iráku nebo Afghánistánu. Naprostá většina Němců zpřísnění zákonů o zbraních podporuje, s omezením délky nožů souhlasí podle průzkumu agentury Forsa pro magazín Stern 82 procent dotázaných.

Domů
Sdílet
Diskuse