Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
1. září 2024 v 9:45
Čas čtení 0:24

U sousedů došlo k hromadné otravě turistů. Všichni se napili horské vody, která jim způsobila silné zvracení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Voda mohla obsahovat nebezpečné látky nebo mikroorganismy.

  • Minulý týden došlo k hromadné otravě z pití horské vody v polských Tatrách, informuje Onet.pl.
  • Záchranáři pomáhali přibližně 20 lidem, které trápilo silné zvracení, nevolnost, průjem a výrazná slabost.
  • Horská voda, kterou pili, mohla obsahovat nebezpečné látky či mikroorganismy.

Během horkých dnů je pití horské vody obzvláště nebezpečné. Voda může obsahovat škodlivé bakterie a viry. Nejčastěji se v ní vyskytuje bakterie E. Coli, která způsobuje vážné otravy, které se projevují zvracením, nevolností či průjmem.

Časté jsou také viry Giardia a Cryptosporidium, které mohou vyvolat stejné zdravotní problémy. Takovou vodu je třeba před konzumací převařit či použít speciální tablety pro čištění vody. 

1. září 2024 v 7:00 Čas čtení 9:46 Čeští dobrovolníci staví školu v Zambii. „V kempu se nám usídlili lvi, stát se tu může cokoliv,“ říkají Čeští dobrovolníci staví školu v Zambii. „V kempu se nám usídlili lvi, stát se tu může cokoliv,“ říkají
31. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 0:59 Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí
28. srpna 2024 v 11:00 Čas čtení 0:14 KVÍZ: Poznáš český rodinný film jen podle jedné scény? KVÍZ: Poznáš český rodinný film jen podle jedné scény?
Vysoké Tatry
Zdroj: Unsplash/Tadeusz Lakota/volně k užití (ilustrační foto)
Domů
Sdílet
Diskuse