Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ella Petrová
2. září 2024 v 10:12
Čas čtení 0:57

PŘEHLEDNĚ: Podívej se, kdy studenty a studentky čeká volno v novém školním roce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEHLEDNĚ: Podívej se, kdy studenty a studentky čeká volno v novém školním roce
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Kdy budou mít děti v novém školním roce prázdniny?

Ministerstvo školství již informovalo o tom, jak bude probíhat školní rok 2024/25. První prázdniny, na které se mohou žáci a žákyně základních a středních škol těšit, budou na podzim.

2. září 2024 v 10:00 Čas čtení 2:46 Tohle je 10 nej filmů, které nás letos v kinech ještě čekají Tohle je 10 nej filmů, které nás letos v kinech ještě čekají
31. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 0:59 Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí
27. srpna 2024 v 16:00 Čas čtení 8:38 Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“ Bianca Cristovao: „Dělám vtipy na hraně. Mluvím i o sexu a o tom, jaké to je být Češka. Brácha je nejlepší kritik“

V pondělí 28. října je státní svátek Den vzniku samostatného československého státu a do školy se budou muset děti vrátit až ve čtvrtek 31. října. Mezitím budou mít volno 29. a 30. V podstatě si budou moci užít prodlouženého víkendu od soboty až do středy.
 
Poté se asi každý těší na vánoční prázdniny, kdy si odpočine o trošku déle. Každý rok jsou ale tyto prázdniny jinak dlouhé, podle toho, na jaký den připadne určité datum. Tentokráte se mohou děti, ale i učitelský sbor těšit na to, že budou delší. Prázdniny by měly započnou už v sobotu 21. prosince a nastupovat by se mělo až v pondělí 6. ledna. Potrvají tedy 16 dní.
 
K zimním prázdninám se váže ještě jeden prázdninový den po vysvědčení za první pololetí. To se bude rozdávat ve čtvrtek 30. ledna, v pátek dostanou všichni volno.

26. srpna 2024 v 10:00 Čas čtení 0:12 Kristina Němčková: V Londýně jsem z práce denně chodila domů s brekem. Teď budu otevírat restauraci v Manile Kristina Němčková: V Londýně jsem z práce denně chodila domů s brekem. Teď budu otevírat restauraci v Manile

Hned po chvilce započnou jarní prázdniny. První okresy nebo pražské městské obvody je budou mít od 3. do 9. února. Ty poslední se uskuteční od 10. do 16. března. Naposledy ve školním roce si děti užijí prázdnin velikonočních, a to v termínu od 17. do 21. dubna.
 
Ty nejdelší, letní prázdniny, poté odstartují 28. června, den předtím si školáci a školačky vyzvednou svá vysvědčení. Do lavic se vrátí 1. září.

Domů
Sdílet
Diskuse