Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
8. září 2024 v 7:05
Čas čtení 0:36

Kdo vyhraje americké prezidentské volby? „Nostradamus“ má jasno, spletl se jen jedenkrát

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kdo vyhraje americké prezidentské volby? „Nostradamus“ má jasno, spletl se jen jedenkrát
Zdroj: Unsplash / Nils Huenerfuerst

Historikovi a politologovi Allanu Lichtmanovi se přezdívá Nostradamus jako slavnému lékaři a věštci. Ve svých odhadech se za posledních čtyřicet let totiž sekl jenom jednou. Kdo podle něj příští rok usedne v Bílém domě?

Ve videu pro New York Times se Lichtmann konečně vyjádřil i k letošní volbě. A podle něj by se měl Donald Trump začít připravovat na porážku, za vítězku totiž označil jeho soupeřku Kamalu Harris.

5. září 2024 v 16:26 Čas čtení 0:46 Album Brat zahltilo sociální sítě a songy z něj se staly přes léto virální. Zpěvačka se ale s Brat létem už rozloučila Album Brat zahltilo sociální sítě a songy z něj se staly přes léto virální. Zpěvačka se ale s Brat létem už rozloučila
5. září 2024 v 7:00 Čas čtení 3:17 Ketaminová královna Jasveen Sangha: smrtelnou dávku drogy měla prodat Matthewovi Perrymu právě ona. Její Instagram přetéká luxusem Ketaminová královna Jasveen Sangha: smrtelnou dávku drogy měla prodat Matthewovi Perrymu právě ona. Její Instagram přetéká luxusem
6. září 2024 v 9:36 Čas čtení 0:50 Pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby, Elon Musk vstoupí do politiky. Dvojice prozradila velké plány Pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby, Elon Musk vstoupí do politiky. Dvojice prozradila velké plány

Na svérázné video, kde volby připodobňuje k závodům, kterých jakoby se také účastní, se můžeš kouknout níže.

Politolog se sekl od roku 1984 jen jedinkrát, a to když v roce 2000 George Bush mladší těsně zvítězil nad Alem Gorem.

Lichtmanovy předpovědi jsou založeny na  pravdivých či nepravdivých tvrzeních a neberou v úvahu trendy v průzkumech veřejného mínění. Ostatně Lichtman dříve patřil k těm, kteří Demokratům radili, aby nechali kandidovat úřadujícího prezidenta Bidena.

Lichtman má svůj vlastní soubor třinácti klíčů na základě kterých své predikce dělá. Podle nich má Kamala výhodu hned v osmi z nich.

Domů
Sdílet
Diskuse