Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
15. září 2024 v 9:06
Čas čtení 0:27

Záhada na paralympiádě. Beze stopy zmizeli dva sportovci

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Záhada na paralympiádě. Beze stopy zmizeli dva sportovci
Zdroj: Getty

Francouzská policie pátrá po dvou konžských paralympijských sportovcích. Zmizeli i s kufry ještě před zakončovacím ceremoniálem.

Pátrání probíhá od 7. září, kdy na zmizení dvou paralympioniků upozornila konžská delegace. Koulařka Mireille Nganga a zrakově postižený sprinter Emmanuel Grace Mouambako, který byl doprovázen průvodcem, byli údajně naposledy viděni 5. září. Informoval o tom Sport.

13. září 2024 v 8:30 Čas čtení 4:03 Muradov: Nic na mě nemají, o papíry v Česku budu dál bojovat. Po zápase pojedu na dovolenou Muradov: Nic na mě nemají, o papíry v Česku budu dál bojovat. Po zápase pojedu na dovolenou

Oba paralympionici se zúčastnili zahajovacího ceremoniálu paralympiády v Paříži jako vlajkonoši Demokratické republiky Kongo. Na tom závěrečném již ale chyběli. Policie zahájila pátraní, berou ale v úvahu, že by dvojice mohla zmizet dobrovolně.

Kufry sportovců jsou totiž také pryč. Jejich pasy zůstaly u konžské delegace. Paralympijský výbor Demokratické republiky Kongo se k situaci odmítl vyjádřit.

Domů
Sdílet
Diskuse