Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Magdalena Trajerová
16. září 2024 v 7:00
Čas čtení 0:27

GALERIE: Ničivé záplavy ochromily Česko. Pomoct lidem v nouzi můžeš i ty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
GALERIE: Ničivé záplavy ochromily Česko. Pomoct lidem v nouzi můžeš i ty
Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje

Tisíce evakuovaných lidí, obce odříznuté od okolního světa, vytopené domy a zaplavené silnice.

V důsledku extrémních srážek se zvedly toky téměř na celém území Česka, převážně pak na severní Moravě, v Praze i Děčíně. Nejohroženější je Jesenicko, v důsledku záplav se město potýká se zřícenými budovami, výpadkem elektřiny i únikem plynu. Se stoletou vodou se ale potýká i Opava, evakuovat se muselo i Českém Těšíně či Krnově.

15. září 2024 v 10:06 Čas čtení 1:44 VIDEO: Pohroma v českých městech. Tisíce lidí opouští domovy, ulice jsou pod vodou VIDEO: Pohroma v českých městech. Tisíce lidí opouští domovy, ulice jsou pod vodou

Galerie níže přináší pohled na ničivý průběh povodní.

Záplavy v OpavěV Rudě nad Moravou v Hanušovicích se protrhla protipovodňová hrázRuda nad MoravouNa Bruntálsku v obci Albrechtice zachránili letečtí záchranáři pět osob vrtulníkem
Zobrazit galerii
(15)

Na tragédii již zareagovalo několik humanitárních organizací a spustily mimořádné sbírky. Na těchto odkazech můžeš lidem v nouzi pomoci i ty:

Zpět
Sdílet
Diskuse