Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Anna Vondráková
25. září 2024 v 7:35
Čas čtení 1:11

„Neviděli jste naše sudy?“ Kofola vyzývá občany k vracení ztracených zásob po povodních

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Neviděli jste naše sudy?“ Kofola vyzývá občany k vracení ztracených zásob po povodních
Zdroj: Instagram @kofola, Kofola

Kofole se při povodni ztratilo asi 12 000 nerezových sudů k čepování oblíbené limonády. Část z nich už se firmě vrátila.

„Lidé nám posílají fotky z různých koutů koryta řeky a sdílí s námi konkrétní polohy, kam sudy doputovaly. Chceme všem těmto poctivým nálezcům moc poděkovat,“ sdělila na Facebooku mluvčí Kofoly Jana Ptačinská Jirátová. 

Sudy se mohou nacházet v podstatě kdekoliv po směru toku řeky Opavy v Krnově a okolí. Mluvčí proto vyzývá případné nálezce: „Pokud na ně (sudy) ještě někde natrefíte, napište nám zprávu nebo zavolejte na číslo 597 497 497. Moc děkujeme!“ Sudy prý byly vyplaveny i poměrně daleko, některé lidé našli až u Petrova rybníku, čtyři kilometry od firmy.

O tom, jak rozvodněná Opava zasáhla závod Kofoly v Krnově na Bruntálsku, jsme psali minulý týden. Pobočka bude mimo provoz ještě několik týdnů. 

24. září 2024 v 10:52 Čas čtení 1:23 Meta, Tesla i Amazon jsou vážnou hrozbou pro demokracii, varuje zpráva. Nedodržování lidských práv je jejich nejmenší problém Meta, Tesla i Amazon jsou vážnou hrozbou pro demokracii, varuje zpráva. Nedodržování lidských práv je jejich nejmenší problém

Hladina vody v řece v Krnově dosáhla dokonce vyšší hranice, než v roce 1997. „Podnikli jsme maximální opatření k minimalizaci škod na všech lokacích, za což bych velmi rád poděkoval všem našim lidem! Přestože jsme byli dopředu dobře připraveni, v Krnově zasáhla více než stoletá voda, která silně zasáhla do životů našich zaměstnanců a pochopitelně se nevyhnula ani našemu výrobnímu závodu a skladům. To, že jsou všichni – podle zpráv, které máme – v pořádku, je to nejcennější,“ připomíná v tiskové zprávě Jannis Samaras, jeden ze zakladatelů Kofoly.

Tisíce soudků už jsou doma

Firmě se dle informací na sociálních sítích zatím vrátily asi 3 tisíce sudů. „Některé z nich používáme již dobrých 20 let, proto usilujeme o to, aby se vrátily domů. To poslední, co bychom si přáli je, aby se bezprizorně válely po lesích, v naší přírodě,“ uvádí.

„Věříme, že k nám postupně doputují i ty sudy, které zavítaly snad omylem k někomu domů. I prázdný obal má totiž svého majitele a jeho odcizení by mohlo nadělat paseku,“ píše dále společnost na sociální síti. Firma má k dispozici týmy, které sudy na různých místech vyzvedávají.

24. září 2024 v 15:00 Čas čtení 3:24 Pařil jsem 4 dny v kuse, opil se do němoty a v pondělí byl zase fresh. Jak dopadl zátěžový test švédského léku proti alkoholu? Pařil jsem 4 dny v kuse, opil se do němoty a v pondělí byl zase fresh. Jak dopadl zátěžový test švédského léku proti alkoholu?
Domů
Sdílet
Diskuse