Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Anna Vondráková
včera 27. září 2024 v 14:15
Čas čtení 1:14

iPhone 16 slaví úspěch. U nás je teď seženeš jen těžko

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
iPhone 16 slaví úspěch. U nás je teď seženeš jen těžko
Zdroj: Unspash / Abhijeet Barak

Minulý týden šly nové modely do prodeje a nyní už prodejci hlásí prázdné sklady.

Objednávky klasických modelů by Apple, dle oficiálního internetového obchodu, měl vyřídit během druhého říjnového týdne a zbytek až v druhé polovině měsíce. Přesná data dodání ale neznají ani ostatní prodejci, mobily v naprosté většině momentálně nabízí na předobjednávku.

Jak upozornil server Novinky, poptávka výrazně převyšuje nabídku. Sehnat jakýkoliv model nejnovějšího iPhonu je nyní prakticky nadlidský úkol, pokud potom chcete pořídit určitý typ, šance klesají na nulu. K dispozici jsou u prodejců totiž převážně jen mobily ze zrušených objednávek. A i ty mizí bleskovým tempem.

Apple nabízí iPhone 16 v klasické variantě a také jako Pro Max, Pro a Plus. Liší se i velikosti úložiště, na výběr je model s kapacitou 128 GB až 1 TB. V podobně širokém rozpětí se pohybují i ceny, nejlevnější tě vyjde zhruba na 24 tisíc, ten nejdražší pak až na dvojnásobek. 

10. září 2024 v 11:58 Čas čtení 1:30 Nové iPhony 16: na první pohled žádné velké změny, nadšence do filmu a hudby přesto potěší Nové iPhony 16: na první pohled žádné velké změny, nadšence do filmu a hudby přesto potěší
9. září 2024 v 13:52 Čas čtení 0:00 Představení nového iPhone 16 se blíží. Tohle je 5 největších změn! Představení nového iPhone 16 se blíží. Tohle je 5 největších změn!
20. září 2024 v 10:13 Čas čtení 0:36 EU znovu zaklekla na Apple. Požaduje, aby otevřel operační systém u svých iPhonů EU znovu zaklekla na Apple. Požaduje, aby otevřel operační systém u svých iPhonů

Samozřejmě není náhoda, že je o iPhone 16 takový zájem. Kromě faktu, že značku pravidelně pořizují její skalní fanoušci, Apple kromě toho přišel letos s řadou zajímavých novinek. Jednou z nich je například vylepšený fotoaparát. Špičkový 48MP objektiv Fusion dokáže pořizovat širokoúhlé fotografie i snímky z ještě větší vzdálenosti díky možnosti dvojnásobného teleobjektivu.

Novinkou je také vylepšení Siri. K lepšímu výkonu ji pomáhá umělá inteligence. Umí lépe vést rozhovor a už i dobře rozumí. Nerozhodí ji ani mumlání či přeřeknutí. Navíc už nepotřebuje, aby uživatel při jejím používání neustále opakoval „Siri,“ stačí ji oslovit na začátku a pokračovat v konverzaci.

Obsahuje také výkonnější čipovou sadu A18. Podle specifikací zařízení obsahuje šestijádrový procesor, který je o 30 procent rychlejší než procesor iPhonu 15. Rychlejší je i grafická karta a to až o 40 procent než v předchozím modelu. A18 navíc spotřebovává o 30 procent méně energie než A16.

Toto je samozřejmě jen opravdu krátký výběr toho, co nový typ iPhonu přinesl. Více se o novinkách dočteš například na oficiálních stránkách společnosti Apple.

Domů
Sdílet
Diskuse