Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
dnes 20. září 2024 v 10:13
Čas čtení 0:36

EU znovu zaklekla na Apple. Požaduje, aby otevřel operační systém u svých iPhonů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
EU znovu zaklekla na Apple. Požaduje, aby otevřel operační systém u svých iPhonů
Zdroj: Unsplash/Omid Armin

Antimonopolní regulátoři Evropské unie se rozhodli učinit kroky vůči společnosti Apple. Hlavní problém se týká operačního systému iOS.

EU zahájila s americkým gigantem řízení na základě nařízení o digitálních trzích DMA, které technologickým firmám nařizuje dodržovat přísná pravidla. Informoval o tom server Novinky.cz

10. září 2024 v 11:58 Čas čtení 1:30 Nové iPhony 16: na první pohled žádné velké změny, nadšence do filmu a hudby přesto potěší Nové iPhony 16: na první pohled žádné velké změny, nadšence do filmu a hudby přesto potěší

Důvodem je uzavřenost systému, který svým uživatelům neumožňuje stahovat aplikace tzv. třetích stran. Apple by tak podle EU měl otevřít svůj systém různým úpravám a nastavením, jako je tomu například u konkurenčního Androidu. 

Společnost se však proti tlakům na větší otevřenost iOS brání a namítá, že uzavřený charakter systému poskytuje jeho uživatelům větší bezpečnost. Uživatelé by podle Applu mohli být v případě velké otevřenosti vystaveni kybernetickým útokům. 

Evropská komise uvedla konkrétní příklady, na které by se měl Apple zaměřit. Jedním z nich je usnadnění připojování externích zařízení, jako jsou například sluchátka či chytré hodinky. Zařízení od jiných výrobců by se podle evropských regulátorů měla v telefonech zobrazovat stejným způsobem, jako ta od Applu. Zákazník by tak měl mít stejné možnosti při ověření stavu baterie nebo připojení. 

Domů
Sdílet
Diskuse