Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
dnes 12. října 2024 v 16:28
Čas čtení 0:40

Žena z Británie objevila v balíku ze Sheinu jedovatého štíra

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Žena z Británie objevila v balíku ze Sheinu jedovatého štíra
Zdroj: Wikimedia Commons / By Shantanu Kuveskar - Own work, CC BY-SA 4.0

Nepříjemné překvapení čekalo na 18letou studentku Bristolské univerzity Sofii Alonso-Mossinger, která v balíčku narazila na osminohého tvora.

„Myslela jsem si, že je to hračka – a pak se to pohnulo,“ uvedla mladá žena stanici BBC s tím, že jakmile si uvědomila, o co jde, uložila tvora společně se spolubydlícím do nádoby a zavolala pomoc.

Britské Národní centrum pro ochranu plazů (NCRW) uvedlo, že nalezené zvíře je zástupcem druhu Olivierus martensii, známého také jako štír čínský. Jeho bodnutí může být pro člověka potenciálně životu nebezpečné.

29. srpna 2024 v 11:31 Čas čtení 1:06 V Česku populární Shein přiznal dětskou práci. Hájí se ale přísnějšími pravidly V Česku populární Shein přiznal dětskou práci. Hájí se ale přísnějšími pravidly

Shein zahájil vyšetřování

Společnost Shein pro BBC uvedla, že po obdržení oznámení okamžitě zahájila interní vyšetřování. „Naše týmy na místě zkontrolovaly proces balení zásilek a provedly kontrolu zboží v našem skladu a potvrdily, že byly dodrženy všechny standardní provozní postupy,“ sdělila společnost, která patří k největším producentům světové ultra fast fashion módy.

Celý případ nakonec dopadl dobře. „Mám pocit, že mi pavouci a podobné věci nevadí,“ řekla stanici dívka, podle jejíchž slov bylo setkání s exotickým štírem poněkud děsivé.

Sheinu tak přibyl jenom další vroubek z celé série pochybení. Prokazatelně využíval dětskou práci a v jeho produktech se několikrát objevily nebezpečné toxické látky.

1. června 2024 v 16:12 Čas čtení 0:40 V oblečení oblíbeného e-shopu Shein našli kontroloři nebezpečné chemikálie. Odborníci je spojují se vznikem nemocí V oblečení oblíbeného e-shopu Shein našli kontroloři nebezpečné chemikálie. Odborníci je spojují se vznikem nemocí
Domů
Sdílet
Diskuse