Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Peclová
včera 21. října 2024 v 16:02
Čas čtení 0:25

Proč se ti začaly objevoval reklamy i s AdBlockem? Vysvětlujeme nedávné změny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Proč se ti začaly objevoval reklamy i s AdBlockem? Vysvětlujeme nedávné změny
Zdroj: Unsplash / JESHOOTS.COM

Google ukončil podporu platformy Manifest V2 (MV2), která propojuje prohlížeč s rozšířeními a dodatky. Uživatelům kvůli tomu přestala fungovat většina adblockových doplňků, které brání v zobrazování reklamy.

Společnost o změně informovala již v květnu, minulý čtvrtek zprávu aktualizovala a uvedla, že podporu platformy začíná vypínat. Vývojáři tedy musí přejít na Manifest V3 (MV3).

Podle informací Chip.cz na MV2 fungoval také nejoblíbenější blokátor uBlock Origin, který na MV3 zatím nebyl přeřazen. Uživatelům tedy nezbývá než používat méně přesnou náhradu uBlock Origin Lite, nebo si na reklamu zvyknout.

Manifest V3 je sice bezpečnější, pro převádění blokovacích doplňků je však náročnější. Řešením může být přechod na jiný prohlížeč, z nichž většina sice již MV3 zavedla, ale stále udržují podporu pro MV2. Mezi ty patří například Brave, Opera a do příštáho roku také Vivaldi nebo Microsoft Edge.

21. října 2024 v 13:02 Čas čtení 0:15 Na Olšanských hřbitovech proběhne uložení ostatků osamělých zemřelých do obecní hrobky Na Olšanských hřbitovech proběhne uložení ostatků osamělých zemřelých do obecní hrobky
Domů
Sdílet
Diskuse