Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
dnes 25. října 2024 v 12:31
Čas čtení 0:25

Instagram zakáže screenshotování zpráv. Chce tak předcházet sexuálnímu obtěžování

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Instagram zakáže screenshotování zpráv. Chce tak předcházet sexuálnímu obtěžování
Zdroj: Unsplash/Solen Feyissa/na voľné použitie

Na Instagramu nově nebude možné pořídit snímky obrazovky při posílání mizejících fotek v soukromých zprávách.

Opatření je podle stanice BBC součástí souboru nových pravidel, jejichž cílem je ochránit mladé lidi před sexuálním vydíráním. V posledních letech totiž na platformě vzrostl počet případů, kdy podvodníci nutí lidi posílat explicitní snímky, na základě kterých je pak vydírají. 

21. října 2024 v 7:00 Čas čtení 2:22 Jak si ozelenit feed? Doporučujeme ti nejlepší greenfluencers na českém instagramu Jak si ozelenit feed? Doporučujeme ti nejlepší greenfluencers na českém instagramu

Nové omezení se má týkat pouze snímků poslaných tak, aby se koncovému uživateli zobrazily pouze jednou. Veškeré ostatní zprávy a poslané příspěvky, stejně jako stories bude však možné i nadále screenshotovat bez omezení. 

Společnost Meta, které Instagram patří, podle svých slov nová pravidla navrhla ve spolupráci s odborníky na ochranu dětí. Aktuálně není jasné, kdy přesně bude nové omezení zavedeno, pravděpodobně to však nebude trvat dlouho. 

Domů
Sdílet
Diskuse