Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
26. října 2024 v 10:10
Čas čtení 0:47

Elon Musk daroval na podporu kampaně Donalda Trumpa už přes 100 milionů dolarů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Elon Musk daroval na podporu kampaně Donalda Trumpa už přes 100 milionů dolarů
Zdroj: TASR

Elon Musk souhlasil s Trumpovým návrhem, aby v případě jeho znovuzvolení vedl komisi pro efektivitu vlády.

Americký miliardář Elon Musk dosud daroval na podporu prezidentské kampaně republikánského kandidáta Donalda Trumpa téměř 120 milionů dolarů. Šéf společnosti Tesla do poloviny října poskytl zhruba 40 milionů dolarů lobbingové skupině America PAC, která se podle DPA zaměřuje především na vítězství v takzvaných „swing states“, kde jsou šance na vítězství obou kandidátů mimořádně vyrovnané.

24. října 2024 v 9:45 Čas čtení 0:39 Snaží se Musk koupit voliče pro Trumpa? Každý den rozdává milion, úřady už to vyšetřují Snaží se Musk koupit voliče pro Trumpa? Každý den rozdává milion, úřady už to vyšetřují
15. října 2024 v 7:49 Čas čtení 1:10 Musk měl tajně sledovat Amber Heard. Údajně využil drony i infračervené kamery Musk měl tajně sledovat Amber Heard. Údajně využil drony i infračervené kamery
14. října 2024 v 16:19 Čas čtení 0:00 Režisér filmu Já, robot se opřel do Elona Muska. Prý mu ukradl nápady Režisér filmu Já, robot se opřel do Elona Muska. Prý mu ukradl nápady

V červenci veřejně vyjádřil exprezidentovi podporu v nadcházejících prezidentských volbách a objevil se také na jeho předvolebním mítinku. Souhlasil také s Trumpovým návrhem, že v případě jeho znovuzvolení povede komisi pro efektivitu vlády.

Trumpův příznivec rozdává miliony

Musk v sobotu během projevu před davem v Pensylvánii oznámil, že každý den až do dne voleb rozdá milion dolarů tomu, kdo podepíše jeho online petici na podporu americké ústavy. O víkendu už předal šeky na milion dolarů dvěma lidem, v tomto případě může docházet k porušování volebního zákona.

Petice se týká „svobody projevu a práva nosit zbraň“ a mohou ji podepsat jen registrovaní voliči v jednom ze sedmi amerických států, píše DPA.

Musk tvrdí, že cílem daru v hodnotě jeden milion dolarů je přitáhnout více pozornosti k petici, a proto je tento dar legální.

Domů
Sdílet
Diskuse