Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
dnes 24. října 2024 v 9:45
Čas čtení 0:39

Snaží se Musk koupit voliče pro Trumpa? Každý den rozdává milion, úřady už to vyšetřují

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Snaží se Musk koupit voliče pro Trumpa? Každý den rozdává milion, úřady už to vyšetřují
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain

Muskovými dary voličům se zabývají federální úřady.

Americké ministerstvo spravedlnosti ve středu zaslalo varování lobbistické organizaci, kterou finančně podporuje Elon Musk. Ministerstvo upozornilo, že milionové dary této organizace mohou porušovat federální zákony.

23. října 2024 v 14:30 Čas čtení 1:12 Desítky nakažených a jeden mrtvý. V americkém McDonald’s se šíří nebezpečná bakterie E.coli (Aktualizováno) Desítky nakažených a jeden mrtvý. V americkém McDonald’s se šíří nebezpečná bakterie E.coli (Aktualizováno)

Musk v sobotu během projevu k davu v Pensylvánii oznámil, že každý den až do dne voleb rozdá 1 milion dolarů každému, kdo podepíše jeho online petici na podporu americké ústavy. Během víkendu již předal šeky na 1 milion dolarů dvěma lidem. Oba jsou z Pensylvánie, což je klíčový stát, který může rozhodnout o vítězi prezidentských voleb. Muskova petice je podmíněna registrací voličů v tomto státě, což vyvolává podezření, že se Musk snaží mobilizovat voliče pro Trumpa.

CNN upozorňuje, že federální zákon výslovně zakazuje mobilizaci voličů prostřednictvím finančních pobídek. Muskovu petici také mohou podepsat pouze voliči v sedmi klíčových státech, kde budou výsledky voleb extrémně těsné a rozhodnou o vítězi voleb.

23. října 2024 v 15:17 Čas čtení 0:25 Lékaře obviněného z vraždy a znásilnění poslal soud do vazby Lékaře obviněného z vraždy a znásilnění poslal soud do vazby

Musk, který je podle časopisu Forbes nejbohatším mužem světa, údajně dosud věnoval lobbistické skupině America PAC nejméně 75 milionů dolarů, čímž se tato organizace stala klíčovou součástí Trumpovy volební kampaně. 

Domů
Sdílet
Diskuse