Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
22. ledna 2023 14:08
Čas čtení 0:48

Nehoda v Ostravě: Vlak se srazil s autem, dva nezletilí nepřežili

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nehoda v Ostravě: Vlak se srazil s autem, dva nezletilí nepřežili
Zdroj: Policie ČR

Policie v sobotu zasahovala u nehody na železničním přejezdu v Ostravě.

V sobotu se v Ostravě-Třebovicích střetlo osobní auto s vlakem. Informuje o tom Policie České republiky na svých stránkách. Na místo přijely záchranné složky, dvě nezletilé osoby ale podlehly svým zraněním. Řidič se zraněními byl předán zdravotníkům.

Strojvedoucí nestačil střetu zabránit

„Železniční přejezd je zabezpečen světelnou výstražnou signalizací bez závor. Strojvedoucí rychlíku jedoucího od Olomouce již nestačil střetu zabránit. Ve vlaku cestovalo zhruba sedm desítek cestujících, nemám informace o žádném zranění. Provedená dechová zkouška u strojvedoucího byla s negativním výsledkem,“ uvádí mluvčí policie Soňa Štětínská.

Policie byla na místě až do odpoledních hodin, po celou dobu byli přítomní také hasiči a pracovníci Drážní inspekce a Správy železnic. Policie podle Štětínské provedla dokumentaci dopravní nehody a zjišťovala potřebné informace.

„Jsme v podstatě na začátku prověřování celé události, kdy bude následovat další shromažďovaní a vyhodnocování informací. Policisté budou vycházet také ze zadaných znaleckých posudků. S ohledem na charakter události poskytovali policisté psychologickou péči dotčeným osobám,“ uzavírá Štětínská.

Domů
Sdílet
Diskuse