Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
29. ledna 2023 9:07
Čas čtení 1:53

„Neprofesionální, vyměnit.“ Mluvčí prezidenta Markéta Řeháková čelí kritice kvůli emotivnímu vystoupení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Neprofesionální, vyměnit.“ Mluvčí prezidenta Markéta Řeháková čelí kritice kvůli emotivnímu vystoupení
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Budoucí hradní mluvčí Markéta Řeháková dala na tiskové konferenci průchod svým emocím. Podle některých to přehnala a je nutné ji vyměnit. Podle ní bylo vystoupení adekvátní dané situaci.

V sobotu 28. ledna si Česko zvolilo nového prezidenta, kterým se stal Petr Pavel. Mnohé pohledy se tak upíraly do jeho volebního štábu, kde k přítomným několikrát promluvila Markéta Řeháková, ředitelka komunikace kampaně Petra Pavla a budoucí hradní mluvčí. Podle lidí na internetu byl však její výstup neprofesionální, zmatený a prezident by si měl vybrat nového tiskového mluvčího. Kdo je Markéta Řeháková?

28. ledna 2023 16:30 Čas čtení 0:32 Profil: Toto je nový český prezident Petr Pavel Profil: Toto je nový český prezident Petr Pavel

„Kritizují mě lidé, kteří nikdy nevyhráli prezidentské volby“

Markéta Řeháková měla z vítězství Petra Pavla obrovskou radost a během děkovné řeči neudržela emoce na uzdě. „Ne, pan generál prostě... No, já jsem zapomněla! Mně už někdo vyčítal, že bych měla být více seriózní, když jsem teď mluvčí prezidenta,“ pletla slova prokládaná smíchem na pódiu. 

Svérázné vystupování zaujalo nejen lidi přítomné ve Foru Karlín, kde měl Petr Pavel volební štáb, ale také některé občany, kteří průběh voleb sledovali na televizních obrazovkách. Sociálními sítěmi se pak ihned začala šířit kritika mířená na Markétu Řehákovou. 

29. ledna 2023 14:34 Čas čtení 1:23 Petr Pavel se zastal mluvčí Markéty Řehákové. „Pro mě to nebylo nic, co by překročilo hranice,“ řekl Petr Pavel se zastal mluvčí Markéty Řehákové. „Pro mě to nebylo nic, co by překročilo hranice,“ řekl

„První úkol pro Pavla: vyměnit Řehákovou. Vážně. Užila si kampaň, ale nechápe svoji roli,“ napsal na Twitteru politolog Miloš Gregor. „Tisková mluvčí nepochopila, že ta show není o ní. No, holt kampaň na prezidenta není zadarmo a na něčem se očividně trochu muselo šetřit. To je šílená ostuda,“přidali se další. „První věc, co by měl prezident udělat, je vyměnit mluvčí. To bolí,“ zní další reakce.

Novinář Jaroslav Kmenta však ocenil „lidský faktor“ jejího vystoupení. „Vystoupení mluvčí prezidenta Petra Pavla Markéty Řehákové sice nebylo po volbách na vysoké profesionální úrovni, ale ten lidský faktor byl hodně milý. Řekl bych i symbolický vzhledem k tomu, že přichází zlom. Neb nás tu už nebude mučit smrtelně vážný žalmista Jiří Ovčáček,“okomentoval

28. ledna 2023 20:10 Čas čtení 5:51 „Tati, a Pavel vyhrál?“ Sledovali jsme vítězství Petra Pavla přímo ve volebním štábu „Tati, a Pavel vyhrál?“ Sledovali jsme vítězství Petra Pavla přímo ve volebním štábu

Samotná Řeháková uvedla, že vystoupení bylo „adekvátní situaci“. „Kritizují mě lidé, kteří nikdy nevyhráli prezidentské volby. (...) Euforie byla opravdu neuvěřitelná. Měli jsme ve Foru Karlín přes tisíc skandujících podporovatelů. Myslím, že to bylo adekvátní situaci,“ uvedla Řeháková pro CNN Prima News.

Bývalá novinářka Markéta Řeháková

Markéta Řeháková dříve působila jako novinářka Hospodářských novin. Tam však vydržela pouze jeden rok a následně pracovala jako analytička v Semantic Vision. Odtamtud po sedmi měsících odešla a začala pracovat jako manažerka komunikace pro Pavlovu iniciativu Spolu silnější. 

Řeháková čelila kritice ještě před diskutabilním vystoupením na tiskové konferenci Petra Pavla. Novinář Deníku N Filip Titlbach v Newsroomu ČT24 vzpomínal na to, jak měl s Petrem Pavlem rozhovor a Řeháková se do nějak pokoušela aktivně zasáhnout. Titlbachovi měla diktovat, na co se může ptát, na co ne a kolik času může věnovat komunistické minulosti Pavla. Pokud by prý na její pravidla nepřistoupil, Pavel by se rozhovoru nezúčastnil. 

Domů
Sdílet
Diskuse