Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
11. února 2023 8:48
Čas čtení 1:12

Rodina zastřelené kameramanky žaluje Aleca Baldwina. Chce odškodné

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rodina zastřelené kameramanky žaluje Aleca Baldwina. Chce odškodné
Zdroj: TASR/AP

Rodiče a sestra zesnulé kameramanky Halyny Hutchins podali proti Baldwinovi civilní žalobu.

Ukrajinští rodiče a sestra kameramanky Halyny Hutchins podali civilní žalobu proti americkému herci Alecu Baldwinovi a dalším osobám za její usmrcení v roce 2021 během natáčení westernového filmu Rust v americkém státě Nové Mexiko. Ve čtvrtek to oznámila právnička rodiny Gloria Allred. Informuje o tom TASR a ABC.


Oznámení přišlo poté, co prokurátorka ve městě Santa Fe v Novém Mexiku 31. ledna obvinila Baldwina z neúmyslného zabití. Podle ní bezohledně porušil bezpečnost, když revolver značky Colt, který držel v ruce, vystřelil ostrý náboj a zabil Hutchins, přičemž zranil i režiséra filmu Joela Souzu.


Baldwin loni v říjnu urovnal jinou žalobu, kterou po smrtelném postřelení na natáčení u Santa Fe podal kameramančin manžel Matt Hutchins.

Hutchins se narodila na Ukrajině, kde poblíž Kyjeva žijí její rodiče a sestra. Ve své žalobě žádají na základě zákonů Nového Mexika nespecifikované odškodné od Baldwina, členů štábu a producentů, a to za ztrátu své příbuzné, uvedla právnička Allred.

 
„Každý, kdo má na její smrti vinu, musí nést zodpovědnost,“ uvedla sestra zesnulé Svetlana.

 
Právník Luke Nikas, který zastupuje Baldwina, na žádost Reuters o vyjádření zatím nereagoval. Allred vysvětlila, že urovnání žaloby Matta Hutchinse se týkalo pouze jeho a syna manželů a že ona zastupuje ostatní členy rodiny. Dodala, že příbuzní kameramanky na Ukrajině jsou s Mattem Hutchinsem v kontaktu.

Natáčet se bude dál 

Na základě urovnání žaloby Matta Hutchinse má být natáčení obnoveno začátkem roku 2023, přičemž Hutchins má být výkonným producentem, Baldwin zůstane v hlavní roli a Souza bude film režírovat.

 
Baldwin v televizním interview v roce 2021 uvedl, že mu bylo řečeno, že zbraň není nabitá, a Hutchins mu řekla, ať nasměruje zbraň na kameru a natáhne kohoutek. Dodal, že revolver vystřelil, když natáhl kohoutek, ale nestiskl spoušť. Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) však při zkoumání incidentu dospěl k závěru, že revolver by nevystřelil, kdyby nebyla stisknuta spoušť.

Domů
Sdílet
Diskuse