Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
3. dubna 2023 v 19:05
Čas čtení 0:53

Tato žena se přiznala k atentátu na proruského blogera. Ve videu popsala, jak přinesla sošku s bombou do kavárny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tato žena se přiznala k atentátu na proruského blogera. Ve videu popsala, jak přinesla sošku s bombou do kavárny
Zdroj: TASR∕AP

Během výslechu potvrdila, že přinesla sošku obsahující výbušné zařízení, které zabilo předního ruského blogera Vladlena Tatarského.

V souvislosti s nedělní explozí v kavárně v Petrohradě zadrželi Darju Trepovovou. Při výslechu potvrdila, že přinesla sošku obsahující výbušné zařízení, které zabilo předního ruského blogera Vladlena Tatarského, aktivního podporovatele ruské války na Ukrajině.

„Přinesla jsem sošku, která vybuchla,“ řekla Trepovova ve videu zveřejněném po jejím zatčení. Na otázku, kdo jí sošku dal, zareagovala, že to řekne „později“.

Rusko obvinilo z incidentu Ukrajinu a Putinova kritika Alexeje Navalného

Rusko v pondělí prohlásilo, že „teroristický útok“ zorganizovala Ukrajina s pomocí podporovatelů uvězněného kritika Kremlu Alexeje Navalného.

„Teroristický útok naplánovaly ukrajinské bezpečnostní služby s pomocí agentů pracujících pro takzvanou Protikorupční nadaci,“ uvedl ruský protiteroristický výbor. Narážel tím na Navalného zakázanou organizaci.

Mluvčí Navalného nadace Kira Jarmyšová tato obvinění odmítla. „Alexej bude brzy souzen za extremismus. Hrozí mu 35 let. Kreml si řekl: ‚Je to vynikající, že můžeme přidat i obvinění z terorismu,‘“ uvedla Jarmyšová.

17. července 2023 v 6:00 Čas čtení 4:18 Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet

Ruská státní tisková agentura RIA Novosti informovala, že Trepovovou již v minulosti zadrželi na deset dní, a to za účast na protestu 25. února 2022, tedy den po spuštění invaze Ruska na Ukrajinu.

Domů
Sdílet
Diskuse