Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
13. dubna 2023 10:15
Čas čtení 0:29

Koruna je vůči euru nejsilnější za posledních téměř 15 let

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Koruna je vůči euru nejsilnější za posledních téměř 15 let
Zdroj: Wikimedia/Europa credito urgente/na voľné použitie

Koruna zpevňuje. Vůči euru je nejsilnější od léta roku 2008.

Koruna posiluje vůči oběma hlavním světovým měnám už od loňského podzimu, kdy ještě kurz k euru činil téměř 24,70 Kč/EUR, a kurz k dolaru byl dokonce přes 25,70 Kč/USD. Už letos v únoru se koruna dostala na nejsilnější kurz k euru od léta 2008. V první polovině března zaznamenala česká měna krátkodobé oslabení, ale v posledních týdnech opět zpevňuje. Jedno euro si dnes můžeš koupit za 23,34 koruny.

13. dubna 2023 6:00 Čas čtení 5:05 „I když budu víc pracovat, nedostanu víc peněz.“ Zeptali jsme se generace Z na její vztah k práci „I když budu víc pracovat, nedostanu víc peněz.“ Zeptali jsme se generace Z na její vztah k práci

Podle Úřadu práce ČR v březnu klesla nezaměstnanost o dvě desetiny procenta, na 3,7. Předtím dlouhodobě rostla. „Koruna už od rána posiluje nezávisle na proměnách nálady ve světě. Pokles domácí nezaměstnanosti by neměl být pro trh velkou vzpruhou. Přesto se koruně podařilo smazat úterní ztráty vůči euru,“ sdělil k vývoji kurzu analytik společnosti Patria Finance Tomáš Vlk.

Domů
Sdílet
Diskuse