Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
13. dubna 2023 20:09
Čas čtení 0:43

Footshop čekají velké změny

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Footshop čekají velké změny
Zdroj: Footshop

Specializovaná společnost WOOD SPAC One (WSO), součást investiční skupiny Wood & Company a první svého druhu ve střední Evropě, plánuje investovat více než 20 milionů eur do českého internetového prodejce prémiových tenisek a oblečení Footshop.

Společnost se současnými vlastníky uzavřela dohodu o získání maximálně 49% podílu ve společnosti. Oznámili to ve čtvrtek v Praze zástupci obou společností. Transakce ještě podléhá schválení akcionářů WSO, kteří mají na její posouzení 30 dní. Informuje o tom TASR.

13. dubna 2023 15:37 Čas čtení 0:41 Češka poslala falešnému lékaři skoro 900 tisíc Kč, před podobnými schématy raději varuj svoje příbuzné Češka poslala falešnému lékaři skoro 900 tisíc Kč, před podobnými schématy raději varuj svoje příbuzné

Pokud bude schválena, dojde v závislosti na konečném počtu investorů k získání maximálně 49% podílu ve Footshopu a následnému sloučení obou společností. Akcie společnosti se stanou veřejně obchodovatelnými na pražské burze.

„Jsem rád, že se nám podařilo v krátké době najít zajímavý subjekt a již po roce můžeme investorům představit Footshop, který má velmi dobrý rozvojový a investiční potenciál,“ vysvětlil manažer investičního bankovnictví Wood & Company Oliver Polyak, který je zároveň členem představenstva WSO.

13. dubna 2023 6:00 Čas čtení 5:05 „I když budu víc pracovat, nedostanu víc peněz.“ Zeptali jsme se generace Z na její vztah k práci „I když budu víc pracovat, nedostanu víc peněz.“ Zeptali jsme se generace Z na její vztah k práci

Footshop je prémiový prodejce obuvi a oblečení, který v roce 2012 v Praze založil Slovák Peter Hajduček. Společnost prodává produkty především online, a to hlavně na trzích ve střední a východní Evropě. Její loňské tržby přesáhly 40 milionů eur (zhruba 929 milionů Kč).

Současní akcionáři Footshopu

Současnými akcionáři Footshopu jsou zakladatel a generální ředitel Peter Hajduček, andělský investor Marcel Vargaeštók, fond rizikového kapitálu Kaya a česko-slovenská investiční platforma Crowdberry.

Domů
Sdílet
Diskuse