Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
15. dubna 2023 16:01
Čas čtení 0:35

FOTO: Maďaři z eurofondů postavili bizarní rozhlednu o výšce 1,5 metru. Umístili na ni i úsměvné upozornění

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
FOTO: Maďaři z eurofondů postavili bizarní rozhlednu o výšce 1,5 metru. Umístili na ni i úsměvné upozornění
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Až 75 procent z ceny výstavby bylo hrazeno Evropskou unií.

Maďarsko dokáže eurofondy využít opravdu speciálním způsobem. U města Kunszentmiklós nově postavili rozhlednu vysokou 1,5 metru. Jelikož rozhlednu postavenou za peníze z eurofondů vybudovali v oblasti, kde by člověk jen těžko hledal hornatý terén, tak je z ní výhled jen minimální. Fotografie se objevily na facebookovém účtu Vármögyei hírök

Na zábradlí navíc stavitelé umístili upozornění, aby se po ní nikdo nepohyboval během bouřky, neboť by to mohlo být nebezpečné.

26. prosince 2022 10:00 Čas čtení 2:59 Strávili jsme noc v 5hvězdičkovém Hard Rock Hotelu. Je k prasknutí naplněn kousky celebrit, jako jsou Eminem či Lady Gaga Strávili jsme noc v 5hvězdičkovém Hard Rock Hotelu. Je k prasknutí naplněn kousky celebrit, jako jsou Eminem či Lady Gaga

Stavbu rozhledny až ze 75 procent pokryly evropské peníze, zbývajících 25 procent uhradila maďarská vláda. Projekt je zaměřen na ochranu dropa velkého ve střední Evropě.

Ředitelství národního parku Kiskunság bizarní rozhlednu vysvětlilo tím, že je určena k pozorování ptáka dropa velkého, proto nedosahuje vysoké výšky. „Stavby nejsou v pravém smyslu rozhledny, ale pozorovatelny. Protože jsme v rovinatém terénu, nebyly nutné vyšší stavby,“ citují Novinky.cz vysvětlení ředitelství národního parku.

Domů
Sdílet
Diskuse