Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková
21. dubna 2023 v 10:34
Čas čtení 0:56

Francouzský obchod zakázal české chipsy. Byly moc pálivé

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Francouzský obchod zakázal české chipsy. Byly moc pálivé
Zdroj: Unsplash/Emiliano Vittoriosi

Prodejna potravin ve francouzském Moselle stáhla z prodeje pálivé chipsy vyráběné v Česku. Obchod je označil za nebezpečné. Kukuřičné lupínky Hot Chip Challenge se staly populárními na TikToku, kde lidé zveřejňují videa, jak je konzumují.

Sám český výrobce uvádí, že se jedná o „nejpálivější chipsy na světě“. O stažení pikantních nachosek z prodeje informoval Le Figaro.

Supermarket začal chipsy prodávat teprve v dubnu, aby obohatil svou nabídku. Chipsy se prodávají po jednom kuse v balení, které obsahuje i latexové rukavice, aby nedošlo k popálení pokožky. Chipsy jsou ochucené chilli papričkami Carolina Reaper, které na Scovilleho stupnici dosahují pálivosti 2 200 000 SHU, a Trinidad Scorpion Moruga, které jsou považovány za první a druhou nejpálivější papričku na světě.

20. dubna 2023 v 12:00 Čas čtení 5:37 Supermarkety prodávají maso s nemocí, říkají obránci zvířat. Které obchody dopadly nejhůř? Supermarkety prodávají maso s nemocí, říkají obránci zvířat. Které obchody dopadly nejhůř?

Vedení společnosti Hot-Chip uvedlo, že produkt nebyl stažen z prodeje na základě nesplněné legislativy, ale pouze na základě rozhodnutí manažera pobočky. V rámci Evropské unie mohou být potraviny obsahující tyto suroviny běžně prodávány bez regulace.

Trend na sociálních sítích

Sama firma Hot-Chip na svých stránkách nabádá k natáčení a sdílení konzumace těchto brambůrek. Lidé tak na sítě, především na TikTok, zveřejňují komická videa, jak se účastní tzv. Hot Chip Challenge. 

@melparis75 Une chose à dire: achetez pas là chips ! Trop de souffrance pour rien, je suis trop shook 🥲 insta: melparisoff #hotchipschallenge#hotchips#challenges_tiktok#spicychallenge#tiktokfrance🇨🇵♬ son original - Melparis

Po dvou týdnech od doby, kdy market začal chipsy prodávat, se je rozhodl stáhnout. Manažer prodejny rozhodnutí zdůvodnil ve videu na Facebooku„Mladí se přivádějí do stavů, které považuji za nebezpečné. Neměli jsme tušení, jaký dopad mohou mít tyto chipsy na povahu dospívajících,“ řekl François Rodriguez a vyzval uživatele sociálních sítí, aby se této výzvě vyhnuli.

Domů
Sdílet
Diskuse