Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
22. dubna 2023 13:47
Čas čtení 1:04

Nové informace k případu Madeleine McCann: Soud nemůže rozhodovat o nejpravděpodobnějším pachateli

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Prokuratury v dalších německých spolkových zemích, ve kterých podezřelý žil, se musí nyní rozhodnout, zda si budou v případě těchto obvinění nárokovat jurisdikci.

Zemský soud v německém Braunschweigu ve čtvrtek oznámil, že není v jeho pravomoci soudit hlavní podezřelé v případu zmizení britské holčičky Madeleine McCann za nesouvisející sexuální trestné činy. Informuje o tom TASR.

Soud se sídlem ve spolkové zemi Dolní Sasko to zdůvodnil tím, že poslední známá adresa podezřelého Christiana Bruecknera v Německu byla v jiné spolkové zemi –⁠ Sasku-Anhaltsku.

5. dubna 2023 9:30 Čas čtení 0:50 Polka, která tvrdila, že je pohřešovaná Madeleine McCann, konečně dostala výsledky testů DNA Polka, která tvrdila, že je pohřešovaná Madeleine McCann, konečně dostala výsledky testů DNA

Prokuratura v Braunschweigu obžalovala Christiana Bruecknera loni v říjnu ve třech bodech ze znásilnění a dvou sexuálních trestných činů proti dětem, kterých se měl dopustit mezi 28. prosincem 2000 a 11. červnem 2017 v Portugalsku. Tato obvinění však nesouvisí se zmizením McCann.

Madeleine McCann
Zdroj: Getty Images/Peter Macdiarmid

Bruckener si už odpykává trest za znásilnění

Christian Brueckner si už odpykává sedmiletý trest za znásilnění 72leté americké turistky, kterého se dopustil rovněž v Portugalsku v roce 2005. Ve vězení tak zůstává i přes zrušení zatykače v přípravném řízení v Braunschweigu.

Prokuratury v dalších německých spolkových zemích, ve kterých podezřelý žil, se musí nyní rozhodnout, zda si budou v případě těchto obvinění nárokovat jurisdikci.


Christiana Bruecknera považují za hlavního podezřelého v případu zmizení tehdy tříleté Madeleine McCann z apartmánového komplexu v letovisku Praia da Luz v Portugalsku, k němuž došlo 3. května 2007.

Vůči Bruecknerovi mají konkrétní důkazy

Madeleine zmizela den před svými čtvrtými narozeninami v době, kdy její rodiče večeřeli s přáteli v nedaleké restauraci. Navzdory rozsáhlému mezinárodnímu pátrání se po ní nenašly žádné stopy a v souvislosti s jejím zmizením nebyl dosud nikdo obviněn.


Němečtí žalobci v červnu 2020 nečekaně uvedli, že v kauze vyšetřují Christiana Bruecknera a že disponují „konkrétními důkazy“ proti němu. Podle německé policie žil tento muž v letech 1995–2007 v portugalském regionu Algarve.

Domů
Sdílet
Diskuse