Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Jana Chovancová
22. dubna 2023 19:10
Čas čtení 1:08

Chaos na Twitteru: Elon Musk zrušil modré označení u jmen celebrit, novinářů a vládních agentur. Vznikají fejkové účty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Chaos na Twitteru: Elon Musk zrušil modré označení u jmen celebrit, novinářů a vládních agentur. Vznikají fejkové účty
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain

Změny na Twitteru se neobešly bez problémů.

Uživatelé Twitteru se v pátek ráno probudili do pořádného chaosu. Majitel Elon Musk totiž zrušil modrá označení u jmen celebrit, novinářů a vládních agentur. Informuje o tom CNN. Konec tradičního ověřování vedl k tomu, že se lidé téměř okamžitě začali vydávat za vládní účty. Odstranění značek způsobilo i chaos v rozpoznávání a identifikování čínské a ruské propagandy na sociální síti.

20. dubna 2023 15:55 Čas čtení 0:27 Video: Kosmická loď společnosti SpaceX jen pár minut po startu explodovala Video: Kosmická loď společnosti SpaceX jen pár minut po startu explodovala

Široká škála mediálních organizací tak přišla o zlaté verifikační odznaky, které Muskův tým představil před několika měsíci. Důvodem je zřejmě fakt, že za ně Twitteru odmítají platit. Jejich cena se pohybuje v přepočtu přes 20 tisíc korun měsíčně.

Ověření Twitteru tak již nadále není ukazatelem toho, že účet patří konkrétní známé osobě či instituci. Namísto toho odráží fakt, že uživatel zaplatil za Twitter Blue, což je předplacená služba společnosti.

Několik významných uživatelů Twitteru včetně LeBrona Jamese, Williama Shatnera a Stephena Kinga však odmítlo zaplatit za zachování svých modrých ověřovacích odznaků. To zřejmě přimělo Elona Muska zasáhnout a ve čtvrtek prohlásil, že jejich označení zaplatí z vlastní kapsy, píše CBS News.

Předchozí experimenty se změnami v ověřování vedly k podobnému chaosu, což společnost Twitter přimělo několikrát odložit jeho zavedení. Twitter však pokračoval ve strategii placeného ověřování s nadějí, že posílí příjmy z předplatného, poté co zaznamenal prudký pokles v hlavním obchodu s reklamou.

Elon Musk údajně zrušil všechna označení médií na sociální síti na základě návrhu autora Waltera Isaacsona, který píše Muskův životopis. Isaacson, který je na Twitteru ověřen jako předplatitel služby Twitter Blue, ve čtvrtek na Twitteru zveřejnil Muskovu fotografii z místa startu vesmírné lodi SpaceX. Raketa následně explodovala ve vzduchu.

Domů
Sdílet
Diskuse