Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kristýna Dobiášová
23. dubna 2023 16:00
Čas čtení 0:35

V Mexiku odhalili nelegální sbírku 10 tygrů, 6 jaguárů a 5 lvů. Zvířata byla v oblasti ovládané kartelem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Mexiku odhalili nelegální sbírku 10 tygrů, 6 jaguárů a 5 lvů. Zvířata byla v oblasti ovládané kartelem
Zdroj: Pexels/David Dibert/volně k užití

Zpráva o nálezu sbírky divoké zvěře přichází týden poté, co američtí prokurátoři zjistili, že jeden z kartelů krmí tvory svými nepřáteli. Majitel této sbírky zatím není známý, nachází se však na území kartelu Jalisco.

Mexičtí prokurátoři v sobotu oznámili zabavení velké sbírky exotické zvěře. Informuje o tom stanice ABC News. Sbírka mimo jiné obsahovala deset tygrů, šest jaguárů a pět lvů. Zpráva přichází týden poté, co došlo k odhalení, že šéf kartelu Sinaloa krmil zvířata svými nepřáteli, uvádí CBS News. Není však potvrzeno, že by se jednalo o stejná zvířata, která úřady zabavily.

30. března 2023 9:31 Čas čtení 0:39 Pablo Escobar po sobě zanechal 4 hrochy, teď jich je už 130. Jejich přesídlení vyjde Kolumbii na 3,5 milionu dolarů Pablo Escobar po sobě zanechal 4 hrochy, teď jich je už 130. Jejich přesídlení vyjde Kolumbii na 3,5 milionu dolarů

Nález objevili ve státě Jalisco, ve kterém působí stejnojmenný kartel. Úřady neidentifikovaly majitele pozemku. Kromě zmíněných druhů agenti objevili i jeleny, ptáky nebo antilopy. Není jasné, za jakým účelem byla zvířata chována. Úřady však předpokládají, že je majitel držel nelegálně.

Zabavená zvířata míří do rezervací

Ve většině případů jsou zabavená zvířata převážena do zoologických zahrad a rezervací. K nálezu tak dochází týden poté, co američtí prokurátoři odhalili, jak někteří drogoví baroni využívají divoké šelmy. „Zatímco mnohé oběti byly zastřeleny, jiné sloužily jako potrava pro tygry,“ uvádí obžaloba proti kartelu Sinaloa.

Domů
Sdílet
Diskuse