Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
26. dubna 2023 13:14
Čas čtení 0:49

Petr Pavel reagoval na urážlivá slova Lavrova. Co mu vzkázal?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel reagoval na urážlivá slova Lavrova. Co mu vzkázal?
Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek

Český prezident Petr Pavel v rozhovoru pro bruselský server Politico zpochybnil zájem Číny na míru na Ukrajině.

„Čína nemá důvod sehrát roli mírotvůrce, jejím zájmem je konflikt prodloužit. Vyhovuje jí totiž, že válka oslabuje celý Západ,“ řekl. Výrokem pobouřil ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova, který o Pavlovi prohlásil, že „neodpovídá činnosti normálního politického představitele“. Na jeho slova nyní zareagoval i Pavel. Jak?

26. dubna 2023 8:29 Čas čtení 0:59 Český prezident si znepřátelil Rusko. Lavrov se pustil do Pavla kvůli výrokům o míru na Ukrajině Český prezident si znepřátelil Rusko. Lavrov se pustil do Pavla kvůli výrokům o míru na Ukrajině

„Mnoho výroků ruských představitelů z posledních let byly buďto lži, nebo překroucená fakta či zavádějící informace. Nemá smysl tedy komentovat slova ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova,“řekl Pavel během výjezdu do Libereckého kraje. 

Petr Pavel pro server Politico komentoval počínání Číny, která se v otázce války na Ukrajině staví do role mírotvůrce. Ve skutečnosti však s Ruskem i nadále udržuje dobré diplomatické vztahy, a čínský prezident Si Ťin-pching se dokonce již dvakrát od vypuknutí války setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Přístup Pekingu tak budí obavy nejen na Západě.

Lipavský nazval Lavrova klaunem

Ke slovní přestřelce se vyjádřil také český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Na Twitteru Lavrova nazval klaunem. „Výroky klauna Lavrova na adresu našeho prezidenta Petra Pavla jsou k smíchu. Rusko je teroristický stát a jeho vedení patří před mezinárodní tribunál,“ tweetnul.

Domů
Sdílet
Diskuse