Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková Anna Koucká ČTK
27. dubna 2023 7:45
Čas čtení 0:57

Další den soudu s Dominikem Ferim: Vypovídat bude psychoterapeutka oběti (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Další den soudu s Dominikem Ferim: Vypovídat bude psychoterapeutka oběti (Aktualizováno)
Zdroj: Refresher/David Marcin

Ve čtvrtek bude na Obvodním soudu pro Prahu 3 pokračovat projednávání případu bývalého poslance Dominika Feriho, který je obviněn ze dvou znásilnění a pokusu o třetí.

Článek jsme aktualizovali o část Feriho výpovědi.

Ve čtvrtek by v soudní síni mohl Feri uzavřít svoji výpověď. Dříve řekl, že chce svůj výslech dokončit poté, co soud vyslechne poškozené dívky a svědky. To, že by ve stejný den padl rozsudek, však podle mluvčí soudu Dariny Maříkové očekávat nelze. „Vyhlášení rozsudku ve čtvrtek oproti původnímu předpokladu nelze očekávat, hlavní líčení bude odročeno za účelem přednesu závěrečných řečí, případně doplnění dokazování,“ sdělila ČTK Maříková.

Refresher je opět na místě. 

Dominik Feri neměl tentokrát při příchodu žádné vyjádření k novinářům. Jeho výpověď je však v tomto jednání veřejná. Vyjadřoval se k jednotlivým případům a konkrétním detailům spisů. „Je fyziologicky nemožné, aby slečna vypila nápoj a ihned ztratila vědomí. Každý známe ze svého života, že když si vezmeme nějaký prášek, trvá, než to začne účinkovat,“ řekl například Feri. 

27. dubna 2023 6:00 Čas čtení 6:33 Končíš v práci? Přinášíme ti návod, jak zažádat o podporu v nezaměstnanosti Končíš v práci? Přinášíme ti návod, jak zažádat o podporu v nezaměstnanosti

Čeká se na výpověď psychoterapeutky 

Soud se bude věnovat čtení listinných důkazů a výslechu psychoterapeutky jedné z poškozených. Ten bude zřejmě kvůli ochraně soukromí oběti neveřejný.

Obžaloba popisuje tři skutky, dva z roku 2016 a jeden z roku 2018. Ve dvou případech je expolitik obviněn ze znásilnění, ve třetím z pokusu o znásilnění. Bývalému poslanci za TOP 09 hrozí až desetileté vězení, jednoho ze skutků se měl dopustit na tehdy sedmnáctileté dívce. Feri vinu odmítá a tvrdí, že jednal se souhlasem dívek.

V současné době se diskutuje také o právní úpravě definice znásilnění. Ptali jsme se na to politiků a političek i aktivistů a aktivistek ve videu. 

Domů
Sdílet
Diskuse