Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková ČTK
5. května 2023 9:56
Čas čtení 0:31

Prezident Pavel se ženou odletěli na korunovaci krále Karla III. běžnou linkou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prezident Pavel se ženou odletěli na korunovaci krále Karla III. běžnou linkou
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prezident Petr Pavel s manželkou Evou dnes odletěli běžným spojem do Londýna na korunovaci krále Karla III. Fotografie z letadla byla zveřejněna na Pavlových sociálních sítích.

Prezident Petr Pavel s manželkou včera odletěli do Londýna na sobotní korunovaci britského krále Karla III.

4. května 2023 15:28 Čas čtení 1:09 Česko má dva nové ministry, jmenoval je prezident Pavel Česko má dva nové ministry, jmenoval je prezident Pavel

„Linku do Londýna jsme s Evou stihli. Tím je tedy cesta na korunovaci Karla III. úspěšně zahájena,“ napsal Pavel pod fotku z běžného letadla, na které na prezidentský pár dohlíží ochranka. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Petr Pavel (@prezident_pavel)

Korunovace britského panovníka a královny Camilly se bude konat v sobotu ve Westminsterském opatství. Pozvánky dostalo asi dva tisíce lidí. Vůbec poprvé se korunovace zúčastní český prezident. Samozřejmě dorazí i britský premiér Rishi Sunak a francouzský prezident Emmanuel Macron, Spojené státy zastoupí americká první dáma Jill Biden. 

4. července 2023 12:00 Čas čtení 4:43 Do práce ve státní svátek? S právníky vysvětlujeme, na co všechno máš nárok (Otázky a odpovědi) Do práce ve státní svátek? S právníky vysvětlujeme, na co všechno máš nárok (Otázky a odpovědi)

Na minulé korunovaci královny Alžběty II. v roce 1953 Československo zastupoval velvyslanec. Stejně to bylo při korunovaci Jiřího VI. v roce 1937, prezident Edvard Beneš tenkrát nebyl ani pozván.

Domů
Sdílet
Diskuse