Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
5. května 2023 10:45
Čas čtení 0:49

Video: Pražští hasiči zasahovali u hořícího elektroauta. Do náročného zásahu a převozu se zapojilo pět hasičských stanic i chemici

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Video: Pražští hasiči zasahovali u hořícího elektroauta. Do náročného zásahu a převozu se zapojilo pět hasičských stanic i chemici
Zdroj: Wikimedia Commons/JiriMatejicek

Hasiči z pěti stanic v noci na pátek likvidovali požár elektroauta v podzemních garážích v Bělehradské ulici. Podívej se, co hasičům práci zkomplikovalo a jaká pravidla se u takového požáru musí dodržovat.

V noci na pátek čekal pražské hasiče nelehký úkol. V podzemních garážích administrativní budovy kvůli technické závadě vzplanul elektromobil. Jednalo se o první podobný případ v hlavním městě.

4. května 2023 14:03 Čas čtení 0:39 Žiješ v Praze? Dej si pozor, policie hledá nebezpečného uprchlíka, nesnaž se ho zadržet Žiješ v Praze? Dej si pozor, policie hledá nebezpečného uprchlíka, nesnaž se ho zadržet

„Hasiči zasahovali v dýchací technice a používali několik vodních proudů včetně zařízení COBRA, kterým prorazili plášť baterie kvůli jejímu ochlazování. Pomocí hydraulických rozpínáků hasiči vozidlo nadzvedli, aby se lépe dostali k baterii v podlaze,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Po uhašení museli hasiči auto vyvézt na povrch, celou situaci jim však zkomplikoval fakt, že garáž byla přístupná pouze výtahem. Na hašení i transportu se podílely desítky hasičů z pěti různých stanic. Na místě byli i chemici, kteří měřili koncentrace škodlivin, jež unikaly z garáže do ovzduší, proto byla uzavřena i část ulice Bělehradská. Chemici následně také odebírali vzorky hasební vody k dalšímu zkoumání.

4. května 2023 17:46 Čas čtení 2:20 „Chtěla jsem jen přežít.“ Patricii po nehodě na Bali amputovali nohu (Hlubiny) „Chtěla jsem jen přežít.“ Patricii po nehodě na Bali amputovali nohu (Hlubiny)

Po vytažení vozidla z garáže museli hasiči autovrak, a zejména baterii, několik hodin chladit ve speciálním kontejneru, ve kterém ho i převáželi na odstavnou plochu. Celé vozidlo pak musí být několik dní ve vodní lázni. Shořelé auto mělo cenu jednoho milionu korun.

Domů
Sdílet
Diskuse