Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
7. května 2023 v 15:06
Čas čtení 0:42

TikTok podle bývalých zaměstnanců monitoroval uživatele, kteří sledovali LGBTI+ videa

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
TikTok podle bývalých zaměstnanců monitoroval uživatele, kteří sledovali LGBTI+ videa
Zdroj: Pixabay/konkarampelas/volně k užití

Čínská platforma obvinění odmítá.

Sociální síť TikTok si údajně vedla seznam uživatelů, které monitorovala na základě toho, že sledovali LGBTI+ obsah. S odhalením přišel Wall Street Journal na základě svědectví bývalých zaměstnanců.

6. května 2023 v 17:17 Čas čtení 0:46 Skutečnými hvězdami korunovace byla Kate s dcerou Charlotte, shoduje se internet Skutečnými hvězdami korunovace byla Kate s dcerou Charlotte, shoduje se internet

Podle zaměstnanců z USA, Velké Británie a Austrálie platforma data o uživatelích zároveň archivovala. Bývalí zaměstnanci se obávají, že informace mohly být sdíleny se třetími stranami nebo použity k vydírání uživatelů.

V souvislosti s obviněními reagovala čínská platforma stroze: „Ochrana soukromí a bezpečnosti lidí, kteří používají TikTok, je jednou z našich nejvyšších priorit.“

Ještě minulý rok požadovala skupina GLAAD zastupující práva queer lidí, aby technologické společnosti podnikly kroky k ochraně uživatelských údajů a soukromí. Chtěla, aby platformy zastavily praxi cílení reklamy, díky které firmy používají výkonné algoritmy na doporučení obsahu uživatelům s cílem maximalizovat zisk.

5. května 2023 v 11:45 Čas čtení 1:06 KVÍZ: Jaký jsi typ osobnosti podle barevné typologie? KVÍZ: Jaký jsi typ osobnosti podle barevné typologie?

Nakládání s uživatelskými údaji společností TikTok ve prospěch Číny je především v USA dlouhodobě zdrojem obav. Američtí zákonodárci dokonce kvůli obavám z čínské špionáže loni vyzvali k úplnému zákazu aplikace.

Domů
Sdílet
Diskuse