Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
18. května 2023 7:53
Čas čtení 0:25

„Útok na hlavní město pokračuje, neopouštějte kryty.“ Kyjev od rána hlásí výbuchy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Útok na hlavní město pokračuje, neopouštějte kryty.“ Kyjev od rána hlásí výbuchy
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinská armáda ve čtvrtek brzy ráno informovala o několika výbuších, ke kterým došlo v Kyjevě a v dalších částech země. Zároveň vyzvala lidi, aby zůstali v protileteckých krytech, informuje TASR podle zprávy agentury AFP.

Šéf kyjevské vojenské správy Serhij Popko na platformě Telegram uvedl, že trosky zaznamenaly v kyjevské čtvrti Darnycky. „Informace o obětech a škodách se v současnosti prověřují,“ dodal.

Podle kyjevského starosty Vitalije Klička vypukl v této čtvrti v důsledku spadlých trosek požár. K explozi došlo podle Klička také v kyjevské čtvrti Desňanskyj. „Útok na hlavní město pokračuje. Neopouštějte kryty během leteckého poplachu!“ vyzval Kličko obyvatele prostřednictvím Telegramu.

17. května 2023 19:51 Čas čtení 1:06 Rusko zaplatí za pozemky v Česku. Desítky let nemuselo Rusko zaplatí za pozemky v Česku. Desítky let nemuselo

Ukrajinská armáda kromě toho informovala o útocích „řízenými střelami“ ve Vinnycké oblasti ve střední části země. Místní média také hlásila výbuchy v Chmelnycké oblasti ležící přibližně 100 kilometrů západně od Vinnycké.

Armáda dodala, že letecký poplach byl ráno vyhlášen na celém území Ukrajiny.

Domů
Sdílet
Diskuse